Jump to content

Kraków Strefa Bezcłowa?

misfer

Recommended Posts

Posted

Witam jak w temacie....

Czy jest strefa bezcłowa w Krakowie (balice) lecę do monachium potem JFK i potrzebuję polską butelkę:) , wiem że w wawie jest ale czy KRK (nigdy nie byłem)

Posted

Witam jak w temacie....

Czy jest strefa bezcłowa w Krakowie (balice) lecę do monachium potem JFK i potrzebuję polską butelkę :) , wiem że w wawie jest ale czy KRK (nigdy nie byłem)

Kup w Monachium, będzie i bez cła i wniesiesz do samolotu. Kiedyś zrobiłem taki błąd i nie przepuścili mnie z butelką w Amsterdamie gdzie miałem przesiadkę z Warszawy do NYC.

Posted

Ja potrzebuję kupić polską butelkę, ale w DE już pewnie tylko euro albo $.... mi zależy żeby było w worku foliowym i z tam jakimiś zabezpieczeniami jak kiedyś miałem i wtedy nie było problemu z wniesieniem na pokład i wyniesieniem....

Posted

Czy wy też się tak czujecie w strefach bezcłowych na polskich lotniskach, jakby Was chcieli ze skóry odrzeć? Kilkakrotnie kupiłam rzeczy taniej w Niemczech czy we Włoszech w strefach bezcłowych niż w PL.

Posted

Ja czasem patrzę na wódki, i np. żubrówka w Gdańsku była po 35zł czyli tyle samo co w delikatesach w Polsce koło mnie... W sklepie typu Makro pewnie byłoby taniej. Podejrzewam, że te wolnocłowe mają sens jak się chce kupować rzeczy które są zasadniczo drogie, jak np. perfumy po 500zł czy coś takiego.

Posted

A odpowiadając na pytanie, to tak, na lotnisku w Krakowie są sklepy (a raczej sklepiki), gdzie znajdziesz alkohol, słodycze, kosmetyki itp. :)

Posted

Ok wiem wiem że są :) bo raz czy 2 razy byłem kogoś zawieść ale czy po przejściu bramek już tam gdzie są tylko podróżni są sklepy w których kupię alkohol, który potem bez problemu przewiozę do USA:) o takie mi chodzi:)

ps. potrzebuję kupić góra 2 butelki

Posted

Tak, po przejściu przez bramki, tam gdzie się już czeka na boarding i nie-pasażerowie nie mają dostępu są sklepy, gdzie można kupić alkohol i podejrzewam, że mogą go jakoś odpowiednio zapakować, żeby było wiadomo, że tam kupiony (ale sama nie kupowałam tam, więc pewności nie mam).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...