decniety Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Witam!! Mam kilka pytan odnosnie zalozenia biznesu w usa: Jak dlugo trwa otwarcie firmy i jaki jest koszt otwarcia? Jak wyglada z podatkami? Jak jest z prawami konsumenta bo chce sprzedawac elektronike przez internet i nie wiem czy musze zagwarantowac zwrot towaru tak jak jest w polsce (w ciagu 2 tygodni bodajze mozna oddac towar bez podania przyczyny) Ogolnie biznes mialby byc prowadzony narazie tylko przeze mnie. Sklep bedzie znajdowal sie w internecie.
kzielu Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 LOL Zwrot towaru to musisz zagwarantować przez 30 dni... P
decniety Napisano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 To na jedno pytanie znam odpowiedz. Chociaz teraz czekam na odpowiedz jak to jest z zalozeniem firmy i jej prowadzeniem.
gal Napisano 7 Marca 2013 Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 http://www.ehow.com/...new-jersey.html A szczegoly... do tego potrzebny Ci bedzie dobry adwokat gdzie d o b r y znaczy taki ktory sie bedzie bardzo dobrze znal.
decniety Napisano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2013 Kurcze aż tyle jest problemów z tym?? Nie możliwe znajomy otworzył firmę budowlaną w jeden dzień i zapłaciłem 200 dolarów za wszystko. Chyba ze sklepem internetowym nie będzie aż tyle problemów żeby od razu szukać adwokata...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.