aldi79 Napisano 20 Marca 2013 Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 mozesz do 10 tys . rocznie wplacic sobie czek darowizne i nikt sie nie przyczepi , taki jest limit , wiem bo kupowalismy dom z duzym downtpayment ...trzeba bylo sporo przelac do banku , wiec 10 tys byla darowizna ...reszta kwoty rozbita na mniejsze wplaty jak pisze pelasia i rozlozona w czasie , nie powinienes miec problemu ....ale sprawdz w kilku bankach jak to jest , ja mowie o naszym Polish and Slavic Federal Credit Union .......( mysle ze wszedzie powinno byc tak samo ) POWODZENIA
decniety Napisano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 mozesz do 10 tys . rocznie wplacic sobie czek darowizne i nikt sie nie przyczepi , taki jest limit , wiem bo kupowalismy dom z duzym downtpayment ...trzeba bylo sporo przelac do banku , wiec 10 tys byla darowizna ...reszta kwoty rozbita na mniejsze wplaty jak pisze pelasia i rozlozona w czasie , nie powinienes miec problemu ....ale sprawdz w kilku bankach jak to jest , ja mowie o naszym Polish and Slavic Federal Credit Union .......( mysle ze wszedzie powinno byc tak samo ) POWODZENIA Czyli mówisz że jednak może to przejść tak?? Potrzebuje właśnie równe 10 tys. A znajomy ma firmę więc chce mi wystawić czek żeby jeszcze później jakoś się z niego rozliczyć. Najwyżej zaryzykuje a jak IRS się dopierniczy to zapłacę ten podatek i tyle ale nie chce się bawić z wpłatą na 2 czy 3 razy bo auto potrzebuje kupić jak najszybciej. A co do Banku ja też mam w Unii więc powinno się obejść bez problemów tak jak mówisz.
aldi79 Napisano 20 Marca 2013 Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 pewnie ze tak ,tym bardziej zeo tym samym banku mowimy ..... sprawdzony na pewno , ...wplac smialo 10 tys jako darowizna i masz po klopocie i mozesz spac spokojnie .....udanego zaklupu !!!!
gal Napisano 20 Marca 2013 Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 Wszystkim zaiteresowanym tym co jest prezentem wolnym od podatku a co nie proponuje zapoznac sie z przepisami okreslonymi przez irs How many annual exclusions are available? The annual exclusion applies to gifts to each donee. In other words, if you give each of your children $11,000 in 2002-2005, $12,000 in 2006-2008, $13,000 in 2009-2012 and $14,000 on or after January 1, 2013, the annual exclusion applies to each gift. What if my spouse and I want to give away property that we own together? You are each entitled to the annual exclusion amount on the gift. Together, you can give $22,000 to each donee (2002-2005) or $24,000 (2006-2008), $26,000 (2009-2012) and $28,000 on or after January 1, 2013. Wyjete z publikacji http://www.irs.gov/Businesses/Small-Businesses-&-Self-Employed/Frequently-Asked-Questions-on-Gift-Taxes I koniecznie omowic sprawe wplywu gotowki z ksiegowym W obecnej sytuacji polowania na czarownice przez administracje obamy nie ma zartow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.