dawidw Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 1#czy do usa muszę odesłać orginalne formulaże czy mogo być zxerowane? 2#czy w formulażu DS 230 part I w punktach 10 i 11 koniecznie trza wpisać adres w USA czy też można ten adres donieść dopiero do na interview do ambasady? 3#czy konieczne jest tłumaczenie przysięgłe polski zaświadczeń? 4#czy notariusz musi potwierdzić takie tłumaczenie? 5#w formularzu zapytania o karalność w p11 i 13 trza powtórzyć moje imie i nazwisko? 6#czy zdjęcie do wizy może być błyszczące? 7#trza sie ubrać odświętnie na interview? o co na nim pytajo? 8#ile czasu bede czekał na interview od chwili(1.czerwca2005) odesłania do usa formularzy? 9#gdzie zapada decyzja o przyznaniu zielonej karty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreed Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 1 "zxerowane" zostaw sobie wyślij oryginały :evil: 2 dobrze jest wpisać już w " formulażu " :evil: 3 nie tłumaczysz nic ( o ile jesteś z Polski ) :wink: 4--------------------------------------------------------- :arrow: 5 w jakim? 6 oczywiście 7 to nie wesele ( pytania/odpowiedzi na interview na tym forum ) :idea: 8 hmmm a " tuuuuś mja zagiooołłł " na mój gust około grudzień/styczeń 9 w " ŁŁUUUSAAA" / W-wa http://www.translate.pl/pl.php4 tu masz fajowy słownik sam na sam z nim wypełniałem ds-y ... a " ilo błendóf zrobiłem.." jak oni mi tą wize dali to nie "wim" do dziś :wink: Pozdro z humorem Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 8. tu nic sie nie okresla na zadnen gust, tylko po numrze jaki kazdy ma przypisany do swojej sprawy. Takze ja np. w loterii dv-2005 ktos ma ponad 20 tys to nawet jakby odeslal papiey na poczatku maja to rozmowy moze sie nie doczekac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreed Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 - dokumenty dostał bardzo wcześnie - odesłał je również szybko - nr sprawy nie podał Można sie domyślać iż nr ma niski nie sądzisz? :idea: Wyraziłem sie z własnego doświadczenia ponieważ 2 moich znajomych dostało również papiery pod koniec maja z nr sprawy w pierwszym 5000. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawidw Posted June 7, 2005 Author Report Share Posted June 7, 2005 ,mam szanse,?czy mozna było odesłać sxerowane formulaze?jedne muwio ze tak.a co z tłum. przysiengłym doqmentuf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 - dokumenty dostał bardzo wcześnie- odesłał je również szybko - nr sprawy nie podał Można sie domyślać iż nr ma niski nie sądzisz? :idea: Nie sadze bo moze byc roznie nie zawsze rozsylaja tak ze najnizsze numery sa wysylane najpierw a potem stopniowo rosna. Najlepszy przyklad poprzedni rok numer ponad 20tys byly w maju, a w lipcu naprawde duzo osob dostalo powiadomienia i to czesto byly numery mniejsz niz 10 tys. Nie romumeim tez jak mozna sie domyslac na podstawie szybkiego odeslania i nie podania numeru ma ktos niski numer. Choc trzeba tez przyznac ze w tym roku duzo osob ktore dostaly powiadomienia( przynajmniej ci co sie ujawniaja) ma niskie numer 2-3 tys. Rozumiem ze twoje doswiadczenia dotycza tego roku? Moze sie zdarzyc ze w tym roku zastosuja/zastosowali kolejnosc wysylek wedlug numerow. Ale tak wcale byc nie musi, roznie to im w roznych latach wychodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreed Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 ok skończ prosze krytykę i odpowiedz koledze dawidw na pytania które zadał w tym wątku ...... Jesteś rzecznikiem prasowym dawidaw ? Każdy ma inne doświadczenia i inną forme wypowiedzi . Właśnie o to chodzi aby każdy sie wypowiedział według swoich doświadczeń a nie tak jak Ty chcesz !!!!! Nie zakładałem z góry że nie dostanie odpowiedzi bo z tymi numerami faktycznie jest różnie założyłem wersje OPTYMISTYCZNĄ . Tak moje doswiadczenie dotyczą tego roku ponieważ zauważyłem różnicę w stosunku do dv-2005. Jeśli "czegoś nie rozumiesz " nie musisz wszystkich o tym informować Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 To co pisalem ni mialo celu krytykowanie kogokolwiek tylko uswiadomienie, ze w tym wszystkim numer jest najwazniejszy ( choc bysmy wszystkie warunki spelniali wyksztalcenie, zabezpieczenie finansow itp to kolejnosci welug numekrow nie przeskoczysz). Znam kilka osob ktore dostaly zawidomienia wczesnie w poprzednich latach caly rok sie nastawialy na wyjazd i nic z tego nie wyszlo bo nawet nie zostali wezwani na rozmowe ( bo nie zwrocili uwagi na to ze numery maja odlegle). Podobnie z ludzmi ktorzy w poprzednim roku zostali wylosowani z numerami ponad 20 tys taz mysleli ze nie bedzie problemu ( bo dwa lata temu max numer na europe byl prawie 29tys) tyle ze w tym roku idzie znacznie wolniej na lipiec jest dopiero 20500 i dla polakow koncza sie wizy ( 7% puli na danej narodowosci). A dawiddw mogles wysalc skserowane formularze, na przyszlosc pisz troche skladniej, co do tlumaczeni to dokumentow w jezyku polskim i angielkim nie trzeba tlumaczyc ( wyjatek wyroki sadu musza byc tlumaczone z polskiego na angielski). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawidw Posted June 8, 2005 Author Report Share Posted June 8, 2005 mam jesce sanse?czy trza adres w usa wpisać do form? jedne muwio ze ni , inne ze trza.A w formulazu zapytania o karalność w p.11 i 13 w miesce kropek co trza wpisać ?tam pisze "zakres wiadomości o osobie............".Fpisać tam sfe imje i nazwisko?a oferta sponsorska z usa musi być na spec.formulazu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 Bedziesz mial wieksze szanse na odpowiedz jezeli zadasz swoje pytania po polsku :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.