dove Napisano 23 Marca 2013 Zgłoś Napisano 23 Marca 2013 Witam, chciałam zapytać czy dzielnica Brooklyn Heights jest bezpieczna i dojazd do niej metrem z Manhattanu. Szukam mieszkania do wynajęcia od osoby prywatnej i zastanawiam się między mieszkaniem w na 72th w UES lub właśnie na Brooklyn Heights. Ponoć jest blisko do promenady. Czy dojazd z tamtąd do miejsc zwiedzania na Manhattanie jest długi, z przesiadkami?? Zapoznałam się z mapą metra i busów, ale póki co, nic mi to nie mówi proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
ilya_ Napisano 23 Marca 2013 Zgłoś Napisano 23 Marca 2013 dojazd jest krótki, bez przesiadek w samym rewirze Brooklyn Heights sa stacje np Clark St - wsiadasz i masz 1 stacje na manhattan Borough Hall - bodajze 2 stacje przejezdzasz przez powyzszy clark st, ale to moment, jak wsiadziesz do 4,5 to wysiadasz przy byku. Court St - 1 stacja ze wszystkich stacji dojedziesz na dolny manhattan... miejsce jest dobre,
gal Napisano 23 Marca 2013 Zgłoś Napisano 23 Marca 2013 Ja osobiscie bardziej wolalbym Brookyn heights niz 72 ues znacznie przyjemniejsze i ciekawsze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.