Skocz do zawartości

Zaswiadczenie O Niekaralnosci

Karolajnaaa12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja mam jeszcze pytanie co do tego zaswiadczenia, czy idac do ambasady musze je przetlumaczyc na jezyk angielski? jesli tak czy moge to zrobic sama? czy musze isc do tlumacza przysieglego? z gory przepraszam jesli ten temat byl juz poruszony ale niesety nie jestem wstanie ogarnac wszystkich tematow:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Aniu, nie wiem czy cos u Ciebie sie ruszylo, bo ja niedawno (19 kwietnia) dostalam noa2, moja aplikacja byla w Kaliforni i tez trwalo to strasznie dlugo, bo prawie 8 m-cy (zlozylismy petycje 20 sierpnia). Wiem jakie to frustrujace i mam nadzieje, ze u Ciebie to tez juz koncowka, a moze nawet masz juz noa2 w kieszeni(?)

Karolajnaaa jeśli możesz to powiedz mi proszę czy już masz umówioną rozmowę z konsulem? ile czekałaś na noa2 i gdzie miałaś złożoną petycje w Californii może? pytam bo ja czekam już przeszło 8 m-cy na noa2, wiem że mają opóźnienie. Mam zaświadczenie o niekaralność z września 2012, jak tak dalej pójdzie to będę musiała wysyłać o drugi dokument bo ten się przeterminuje.

a powiedzcie mi jeszcze czy gwarancje finansowe od narzeczonego też mają jakiś termin ważność? bo mój narzeczony przywiózł mi ją w styczniu tego roku, myśleliśmy że na dniach będzie potrzebna ale się przeciąga.....

z góry dziękuje za odp:)

Napisano

Czy musze wziac jeszcze jedno zaswiadczenie z sadu, jesli Pan w okienku namowil mnie zebym "na wszelki wypadek zakreslila tez kartoteke mlodocianych", a teraz czytam na stronie ambasady, ze ma byc tylko karna jesli mam wiecej niz 24 lata?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...