humoreska Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 Za jakieś 2 lata mam zamiar wyjechać do USA na staż ale mam pytanko. W firme, która m.in. się zajmuje wszystkimi formalnosciami dotyczącymi tego programu, udzielno mi info. że mogę szukać pracy pod kierunkiem studiów ale także, jezeli będę miała przepracowane min. 2 lata w jakiejś firmie. Pracuję już od 6 miesięcy i zapowiada się, że będę miała jeszcze prace jakieś 2 lata więc jest dobrze, ale teraz jest problem ponieważ mam umowę zlecenie czy to się będzie w Stanach liczyło?? :?:
Chomik Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 jezeli będę miała przepracowane min. 2 lata w jakiejś firmie. Pracuję już od 6 miesięcy i zapowiada się, że będę miała jeszcze prace jakieś 2 lata więc jest dobrze, ale teraz jest problem ponieważ mam umowę zlecenie czy to się będzie w Stanach liczyło? :?: Bedzie sie liczylo, ze pracowalas przez dwa lata. Nie podchodz do tych przepisow z az tak wielka powaga, w razie czego wybierzesz firme, ktora nie bedzie skrupulatnie liczyla ile dni przepracowalas. Zreszta kazdemu z tych biur zalezy, abys wyjechala i zaplacila, zatem glowa do gory i witaj Ameryko! Z drugiej strony ciekawe, ze masz juz plany na to, co robic za dwa lata. :shock:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.