mimik Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Powiedźcie mi czy oni te dokumenty w KCC czytają, bo jak czytają to nie wiem czemu wezwali mnie na rozmowę. ggdzie mam załatwić ten dokument o niekaralności
Joanna30 Napisano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2013 To znaczy, że nie kwalifikujesz się i takie też dane podałaś w zgłoszeniu, a mimo to wylosowałaś i zostałaś zaproszona na rozmowę? A co do dokumentu o niekaralności, to podałam Ci, żebyś zamiast czekać na odpowiedź skorzystała z google lub przejrzała forum... Ręce mi opadają... Jeden z pierwszych linków z google: http://bip.ms.gov.pl/pl/rejestry-i-ewidencje/krajowy-rejestr-karny/
Justi_87 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Powiedźcie mi czy oni te dokumenty w KCC czytają, bo jak czytają to nie wiem czemu wezwali mnie na rozmowę. ggdzie mam załatwić ten dokument o niekaralności Po to aby na rozmowie powiedziec Ci, ze nie kwalifikujesz sie do otrzymania wizy. Niejednokrotnie bylo juz mowione, ze wszystkie aplikacje przechodza przez KCC. To konsul jest od tego, zeby powiedziec Ci, ze wizy nie dostaniesz.
mimik Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Jak długo czeka się na dokumenty o niekaralnosci
mimik Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 ale jak myślicie czytają oni te dokumenty w KCC, bo tam pisze że jak np. przesiedziałaś w usa to się nie kwalifikujesz, ale na rozmowę przysłali ja nie rozumiem, a pisałam im prawdę. Od ręki dostajesz. i nie trzeba wcześniej się umawiać
mi0706 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Jestem tu nowa proszę o kilka odpowiedzi bo nie wiem co mam zrobić. Po pierwsz rozmowę w ambasadzie po wylosowaniu w loterii wizowej mam w grudniu. Czy muszę rejestrować sie na jakiejś tam stronie. Po drugie do lekarza mam zgłosić się do warszawy czy są inni lekarze którzy mają podpisane z ambasadą umowy a jestem z białegostoku. Po trzecie moje dziecko jest obywatelem USA czy muszę brać go do ambasady. Po czwarte kiedy wnoszę opłatę. Dziecka nie musisz brać do ambasady, tak jak napisał Sly, ale musisz wziąć ze sobą dokument, którym potwierdzisz obywatelstwo dziecka, np. stary paszposrt amerykański, albo oryginał aktu urodzenia. ale jak myślicie czytają oni te dokumenty w KCC, bo tam pisze że jak np. przesiedziałaś w usa to się nie kwalifikujesz, ale na rozmowę przysłali ja nie rozumiem, a pisałam im prawdę. i nie trzeba wcześniej się umawiać a ile przesiedziałaś i kiedy wróciłaś do Polski?
mimik Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 byłam parę lat tam urodziłam dziecko
mi0706 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 ale odpowiedz konkretnie to wtedy ci pomożemy! Ile (znaczy 2,3,4, lub 10) lat byłaś i ile lat temu wróciłaś (i tak samo 1,2,3,4 lub 10)
Justi_87 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 ale jak myślicie czytają oni te dokumenty w KCC, bo tam pisze że jak np. przesiedziałaś w usa to się nie kwalifikujesz, ale na rozmowę przysłali ja nie rozumiem, a pisałam im prawdę. i nie trzeba wcześniej się umawiać Litosci. No logicznie myslac - jak mogliby nie czytac? Zadaniem KCC jest jedynie zweryfikowanie tego, co napisal aplikant. To, czy przesiedziales, czy nie ich nie obchodzi. Oni twoje dane weryfikuja, przetwarzaja i jak przchodzi Twoja kolej wysylaja wszystko do ambasady. konsul bedzie wiedzial, czy przesiedzialas czy nie. I to konsul poinformuje cie "przykro mi, nie kwalifikujesz sie do otrzymania wizy" - jesli tak jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.