Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W związku z tym, że moja rozmowa już tuż tuż, mam kilka pytań:

1. Czy wystarczy, że zrobię kopie dyplomu ukończenia studiów, czy muszę mieć odpis?

2. Czy jeśli skończyłem studia, to wystarczy, że do dokumentów dołączę dyplom ukończenia studiów, czy potrzebne jest także świadectwo maturalne?

3. Na liście dokumentów wymaganych widnieją dokumenty finansowe. Czy to znaczy, że do dokumentów mam dołączyć np. wyciąg z konta bankowego? Czy po prostu mieć go przy sobie , a w razie gdy konsul zapyta czy mam jakieś środki własne, to wtedy mu przedstawić taki wyciąg?

Na rozmowę bierzesz oryginał i ksero. Odpisu nie musisz mieć bo po co dublować to co już jest oryginałem.

Oczywiście, że tylko dyplom, bo wiadomo prawda...?

Możesz. Wszelkie dokumenty mogą się przydać, a i mogą całkowicie niepotrzebne. To zależy czy zostaniesz poproszony czy nie!

Jak będziesz dawał w okienku dokumenty to miła Pani sama ci powie, które masz dać, a które nie. Akurat dokumentó finansowych nie dajesz i bierzesz je na samą rozmowę.

Napisano

mam pytanie do osób, które już robiły badania lekarskie:

1. czy badanie na kiłę w dalszym ciągu można robić na Waryńskiego/ Nobla/ Koszykowej? (podobno od 1 października coś się zmieniło)

2. czy musieliście robić jakieś dodatkowe szczepienia (grypa, żółtaczka)?

3. czy szczepienia trzeba wykonać od razu czy mamy na to czas do wyjazdu?

4. do tych którzy mają dzieci - czy musieliście szczepić dziecko jakimiś dodatkowymi szczepieniami?

Napisano

Jeśli macie dzeci to będzie musieli im zrobić test tuberkulinowy, co oznacza, że będziecie musieli pojawić się w gabinecie dwa razy, w odstępie od 48h maksymalnie do 72h. W takiej sytuacji, możecie (dorośli) zrobić badanie krwi na miejscu u lekarza (pobranie krwi przy pierwszej wizycie). Wszyscy będziecie musieli zaszczepić się przeciwko grypie. Dorośli muszą również zaszczepić się przeciwko tężcowi i błonicy, chyba że byliście szczepienie w ciągu ostatnich 10 lat. Wszystkie szczepienia możecie wykonać w gabinecie u lekarza. Nie trzeba szczepić się przeciwko żóltaczce. Nie trzeba szczepić teraz dzieci przeciwko ospie, ale dobrze jest to zrobić przed wyjazdem do USA gdyż tam szczepienie jest dużo droższe.

Polecam A. Gajera (Wilanów Family Practice). Lekarz kompetentny, punktualny, bardzo sympatyczny, z bardzo dobrym podejściem do dzieci.

Napisano

mi0706

dziękuje za odp.

Kris2014

1. Kilka dni temu robiłem badania, testy kiłowe robisz na ul. koszykowej, bo z Waryńskiego nie są już brane pod uwagę.

2. Ja dostałem tylko szczepionkę na grypę.

3. Szczepienie dostałem na miejscu.

Tak, w ogóle to te badania są dosyć dokładne, sam się nie spodziewałem przed wizyta, ze tyle będę musiał pokazać :)

Napisano

mick

Dzięki za info. Czy wszystkie dzieci muszę mieć test tuberkulinowy? Nasza córeczka ma 10miesięcy.

Michalek

U którego lekarza byłeś? Na Wilanowie czy na Okopowej?

Myślicie że można zaszczepić się na grypę gdzie indziej i przyjść z zaświadczeniem że jesteśmy szczepieni? Pytam bo mamy pakiet medyczny więc nie musielibyśmy dodatkowo płacić za to szczepienie.

Napisano

Kriss2014

Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Nasza młodsza córka ma 4 lata i test miała. Nie wiem jak to jest w przypadku niemowlaków. Dzwoń śmiało do lekarza lub wyślij maila

http://www.wilanowfamilypractice.pl/g1336221357pol-Kontakt.html

kasia-125

Wityta zaczyna się od sprawdzenia wyników badań (RTG, test krwi) oraz sprawdzenie karty szczepień. Potem są pytania o stan zdrowia (choroby serca, operacje, papierosy, inne używki, depresje, itp). Następnie badanie postawy, badanie neurologiczne (pukanie w kolana, nadgarstki :)), osłuchiwanie, gardło, uszy, oczy, ciśnienie, badanie palpacyjne narządów jamy brzusznej, jądra (u mężczyzn), piersi (u kobiet) i ewentualne szczepienia. Potem lekarz wypełnia potrzebne formularze, pakuje w kopertę, zakleja i wręcza Tobie. To wszystko :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...