kasia-125 Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 mick bardzo dziękuje za informacje, a dodatkowo to co mnie nurtuje to te operacje, bo ja miałam i ciekawe jak to możne wpłynać
mick Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Ja też miałem operację Lekarz mi powiedział, że konsul patrzy na ostatnią stronę formularza z badania, gdzie lekarz wpisuje jaki jest ogólny stan zdrowia. Więc jeśli cieszysz się dobrym zdrowiem, to będzie dobrze
kasia-125 Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Ja też miałem operację Lekarz mi powiedział, że konsul patrzy na ostatnią stronę formularza z badania, gdzie lekarz wpisuje jaki jest ogólny stan zdrowia. Więc jeśli cieszysz się dobrym zdrowiem, to będzie dobrze Uff a już zaczęłam się stresować
Kris2014 Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 Najbardziej martwi mnie szczepeinie dziecka na grypę no ale co zrobić Dzięki Michalek i mick za odpowiedź. mick apropo operacji to trzeba mieć jakieś dokumenty potwierdzające czy wierzą na słowo?
mick Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 Jedyny dokument jaki musieliśmy przedstawić to karta szczepień.
jkb Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 Co jest martwiacego w szczepieniach na grype?
Kris2014 Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 jkb nic, ale moim zdaniem szczepionka powinna być dobrowolna a nie przymusowa - nigdy się nie szczepiliśmy i my (dorośli bo mała ma dopiero 10miesięcy) nie chorowaliśmy od 5 lat. Moja żona była dziś się zaszczepić i zapytała pielęgniarkę czy dużo dzieci jest szczepionych - pani odpowiedziała że nie dużo a takich poniżej 1roku to wcale.
tamczytu Napisano 29 Października 2013 Zgłoś Napisano 29 Października 2013 jkb nic, ale moim zdaniem szczepionka powinna być dobrowolna a nie przymusowa - nigdy się nie szczepiliśmy i my (dorośli bo mała ma dopiero 10miesięcy) nie chorowaliśmy od 5 lat. Moja żona była dziś się zaszczepić i zapytała pielęgniarkę czy dużo dzieci jest szczepionych - pani odpowiedziała że nie dużo a takich poniżej 1roku to wcale. Mam takie samo zdanie a propos szczepien dzieci. Znajomi w stanach nie zaszczepili swoich maluchów i nikt ich nie sciga z tego tytułu, wiec szkoda, że my mamy taki "przymus"..?
mick Napisano 29 Października 2013 Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Witajcie. Właśnie otrzymaliśmy wizy Dla wszystkich, którzy czekają na spotkanie z konsulem opisuję jak to wyglądało. 7:40 - parkujemy przy ulicy Fryderyka Chopina, naprzeciwko Ambasady Rumunii. Dużo wolnych miejsc. 7:45 - jesteśmy pod ambasadą. Około 10 osób przed nami 7:55 - wchodzimy do Ambasady. Zostawiamy telefony i przechodzimy przez bramki. (do pań - pamiętajcie o małych torebkach - wszystkie panie z dużymi i średnimi torebkami były odsyłane do pozostawienia torebek) 8:00 - paszporty i rejestracja w TNT (upewnijcie się, że macie kartkę z kodami kreskowymi) 8:05 - okienko: sprawdzenie czy są wszystkie potrzebne dokumenty (paszporty, badania, zaświadczenia o niekaralności, odpisy zupełne), pytanie o ewentualną zmianę adresu otrzymania zielonej karty w USA, potwierdzenie wykształcenia czekanie 8:30 - okienko: pobranie odcisków palców (tylko dorośli, starsza córka 11 lat nie musiała dawać odcisków palców) czekanie 8:40 - kasa: bardziej opłaca się płacić w dolarach bo kurs ambasady to 3.20 na dzień dzisiejszy. Dolary kupiłem po 3.06 więc robiło to sporą różnicę przy czterech wizach czekanie 8:55 - rozmowa z konsulem: po sprawdzeniu odcisków palców, złożeniu przysięgi i kilku podpisów, pani konsul poinformowała nas, że wszystkie dokumenty są w porządku i że otrzymujemy wizy. Następnie zapytała o plany dotyczące wyjazdu oraz o naszych znajomych do których jedziemy. Żadnych konkretów, bardzo ogólne pytania. Żadnych dokumentów dodatkowych nie musieliśmy pokazywać. Rozmowa odbyła się po angielsku, choć na początku pani konsul pytała w jakim języku chcemy rozmawiać. 9:05 - wychodzimy z ambasady z uśmiechami na twarzy Dla rodzin z dziećmi: w pomieszczeniu gdzie oczekuje się na rozmowę, jest kącik zabaw dla dziecie dzięki czemu dzieciaki się nie nudzą oczekując na rozmowę. Ogólne wrażenie: bardzo sprawnie i przyjemnie. Powodzenia
leszekny Napisano 29 Października 2013 Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Super opis Gratulacje i powodzenia w stanach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.