kingulek Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 I jeszcze jedno, czy do affidavit of support trzeba dolaczyc jakies dokumentu, na formularzu jest napisane ze instrukcje dotyczace jego wypelnienia sa zamieszczone w zalaczniku, natomiast na stronie ambasady nie widze zadnego zalacznika. chcialabym, zeby moj partner jak najszybciej mi to wyslal co by nie trzeba bylo pozniej czekac. i jesli tak to jakie to maja byc dokumenty? jakies zaswiadczenie od pracodawcy, tax returns czy moze jakies inne pomysly?
Laurka Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Hej, mam pytanie, bo wlasnie studjuje formularz IV/F04 i się zastanawiam z czego wynika koniecznosc przedstawienia dowodow pozostawania w kontakcie? poniewaz ten formularz o tym nie wspomina. pytam, poniewaz niedawno dostalam NOA2 i chcialabym zaczac kompetowac wszystkie niezbedne dokumenty zeby byc w stanie odeslac im to jak najszybciej jak juz dostane pakiet. juz mam absolutnie dosyc tego czekania Wynika z tego http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F05K-POL%20Eligibility%20letter_rev_%20Aug%2010_%202012.pdf Ale mnie o nic takiego nie pytali. Gratuluję NOA2! I jeszcze jedno, czy do affidavit of support trzeba dolaczyc jakies dokumentu, na formularzu jest napisane ze instrukcje dotyczace jego wypelnienia sa zamieszczone w zalaczniku, natomiast na stronie ambasady nie widze zadnego zalacznika. chcialabym, zeby moj partner jak najszybciej mi to wyslal co by nie trzeba bylo pozniej czekac. i jesli tak to jakie to maja byc dokumenty? jakies zaswiadczenie od pracodawcy, tax returns czy moze jakies inne pomysly? Patrz punkt 8. w linku. Może być list od pracodawcy, ostatnie pay stubs, deklaracje podatkowe. Ja miałam wszystko - niczego nie chcieli.
lmonika Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Patrz punkt 8. w linku. Może być list od pracodawcy, ostatnie pay stubs, deklaracje podatkowe. Ja miałam wszystko - niczego nie chcieli. Dołączam się do gratulacji My nic z tych dodatkowych papierków nie mieliśmy i też nic takiego od nas nie wołali Ale lepiej mieć, bo my się tym ogromnie stresowaliśmy.
Cerise nomade Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Ja mialam z soba affidavit od meza i dwa od co- sponorow, razem z listami od pracodawcy i z banku. Wzieli tylko od meza, od co-sponorow nie chcieli, a na ten od meza i tak ledwo spojrzeli... ...no i gratulacje z okazji NOA2!
kingulek Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 dzięki, za informacje. strasznie się cieszę z powodu tego NOA 2. Trochę im to zajęło ale cóż.... chce już wszystko skompetować i jak tylko przyjdzie pakiet od razu to odesłać, co by nie wydłużać terminu oczekiwania na wizę jeszcze bardziej. mam nadzieję, że pójdzie sprawnie. ile u was zajęło czekanie od noa 2 do otrzymania pierwszego listu z ambasady? jak dostane wize to nastepnego dnia jestem w samolocie do stanów, no może dwa dni później ale już dłużej nie mam zamiaru czekać może się zdarzyć, że jeszcze będę pytać o rady ale póki co chyba już wszystko wiem dziwi mnie tylko ta konieczność przedstawienia dowodów, przecież już raz im wszystko wysyłaliśmi. Cóż, jeśli tego chcą to mogę wziąść pudło różnych pamiątek i im pokazać
Laurka Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Jak już pisałam, nie było żadnego listu po NOA2. Jak masz już numer sprawy z NVC i wiesz, że przesłali papiery do Ambasady, to jakiś tydzień później możesz sprawdzić online status (Visa Status Check). Jeśli jest "ready", to odsyłasz mailem DS 230 i checklist. I z górki! Mój wywiad miał miejsce dokładnie miesiąc po NOA2!
Ania2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Witam wszystkich serdecznie jak długo czekaliście na NOA2?
aga_k1 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 my czekalismy od 6 grudnia do 13 maja (28 dostalismy rfe...) dzisiaj juz umawiam sie do konsula
Laurka Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Witam wszystkich serdecznie jak długo czekaliście na NOA2? U nas było to 6 miesięcy z ogonem.
AgnieszkaS Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 Jak już pisałam, nie było żadnego listu po NOA2. Jak masz już numer sprawy z NVC i wiesz, że przesłali papiery do Ambasady, to jakiś tydzień później możesz sprawdzić online status (Visa Status Check). Jeśli jest "ready", to odsyłasz mailem DS 230 i checklist. I z górki! Mój wywiad miał miejsce dokładnie miesiąc po NOA2! Sprawdzenie tego online status to chodzi o to na stronie nvc? Czy da sie jakos sprawdzic status w ambasadzie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.