Skocz do zawartości

Co Dokładnie Przysyłają W Pakiecie?

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I jeszcze jedno, czy do affidavit of support trzeba dolaczyc jakies dokumentu, na formularzu jest napisane ze instrukcje dotyczace jego wypelnienia sa zamieszczone w zalaczniku, natomiast na stronie ambasady nie widze zadnego zalacznika. chcialabym, zeby moj partner jak najszybciej mi to wyslal co by nie trzeba bylo pozniej czekac. i jesli tak to jakie to maja byc dokumenty? jakies zaswiadczenie od pracodawcy, tax returns czy moze jakies inne pomysly?

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hej, mam pytanie, bo wlasnie studjuje formularz IV/F04 i się zastanawiam z czego wynika koniecznosc przedstawienia dowodow pozostawania w kontakcie? poniewaz ten formularz o tym nie wspomina. pytam, poniewaz niedawno dostalam NOA2 i chcialabym zaczac kompetowac wszystkie niezbedne dokumenty zeby byc w stanie odeslac im to jak najszybciej jak juz dostane pakiet. juz mam absolutnie dosyc tego czekania :D

Wynika z tego http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F05K-POL%20Eligibility%20letter_rev_%20Aug%2010_%202012.pdf

Ale mnie o nic takiego nie pytali.

Gratuluję NOA2! :)

I jeszcze jedno, czy do affidavit of support trzeba dolaczyc jakies dokumentu, na formularzu jest napisane ze instrukcje dotyczace jego wypelnienia sa zamieszczone w zalaczniku, natomiast na stronie ambasady nie widze zadnego zalacznika. chcialabym, zeby moj partner jak najszybciej mi to wyslal co by nie trzeba bylo pozniej czekac. i jesli tak to jakie to maja byc dokumenty? jakies zaswiadczenie od pracodawcy, tax returns czy moze jakies inne pomysly?

Patrz punkt 8. w linku. Może być list od pracodawcy, ostatnie pay stubs, deklaracje podatkowe. Ja miałam wszystko - niczego nie chcieli.

Napisano

Patrz punkt 8. w linku. Może być list od pracodawcy, ostatnie pay stubs, deklaracje podatkowe. Ja miałam wszystko - niczego nie chcieli.

Dołączam się do gratulacji :)

My nic z tych dodatkowych papierków nie mieliśmy i też nic takiego od nas nie wołali :) Ale lepiej mieć, bo my się tym ogromnie stresowaliśmy.

Napisano

Ja mialam z soba affidavit od meza i dwa od co- sponorow, razem z listami od pracodawcy i z banku. Wzieli tylko od meza, od co-sponorow nie chcieli, a na ten od meza i tak ledwo spojrzeli...

...no i gratulacje z okazji NOA2!

:)

Napisano

dzięki, za informacje. strasznie się cieszę z powodu tego NOA 2. Trochę im to zajęło ale cóż.... chce już wszystko skompetować i jak tylko przyjdzie pakiet od razu to odesłać, co by nie wydłużać terminu oczekiwania na wizę jeszcze bardziej. mam nadzieję, że pójdzie sprawnie. ile u was zajęło czekanie od noa 2 do otrzymania pierwszego listu z ambasady? jak dostane wize to nastepnego dnia jestem w samolocie do stanów, no może dwa dni później ale już dłużej nie mam zamiaru czekać :) może się zdarzyć, że jeszcze będę pytać o rady ale póki co chyba już wszystko wiem :) dziwi mnie tylko ta konieczność przedstawienia dowodów, przecież już raz im wszystko wysyłaliśmi. Cóż, jeśli tego chcą to mogę wziąść pudło różnych pamiątek i im pokazać :D

Napisano

Jak już pisałam, nie było żadnego listu po NOA2. Jak masz już numer sprawy z NVC i wiesz, że przesłali papiery do Ambasady, to jakiś tydzień później możesz sprawdzić online status (Visa Status Check). Jeśli jest "ready", to odsyłasz mailem DS 230 i checklist. I z górki! Mój wywiad miał miejsce dokładnie miesiąc po NOA2!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak już pisałam, nie było żadnego listu po NOA2. Jak masz już numer sprawy z NVC i wiesz, że przesłali papiery do Ambasady, to jakiś tydzień później możesz sprawdzić online status (Visa Status Check). Jeśli jest "ready", to odsyłasz mailem DS 230 i checklist. I z górki! Mój wywiad miał miejsce dokładnie miesiąc po NOA2!

Sprawdzenie tego online status to chodzi o to na stronie nvc? Czy da sie jakos sprawdzic status w ambasadzie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...