zyga666 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 Witam, jestem w stanach od niedawna i rozpaczolem studia w jednym z community college w los angeles. Jednak zycie w kaliforni nie do konca mnie zatysfakcjonuje i zastanawiam sie nad transferem studiow i przeprowadzka w okolice chicago. Mam nastepujace pytania: 1. Zalozmy ze chce sie przenies na z CC w LA do CC w Chicago, czy jest jakis college ktory zakceptowal by moje unity? 2. Zalozmy ze ukonczylem jeden CC w LA i mam associate, czy jest jakis UNIWERSYTET ktory by zakceptowal moj stopien i by mnie przyjal zebym mogl zrobic bachelor? 3. Zalozmy ze mam iles unitow w jednym z CC w LA i chcialbym sie transferowac na 4 letni uniwerek w chicago czy jest jakis uniwersytet ktory by zakceptowal moje unity? Generalnie rzecz mowiac, chcialbym sie przenies jak najszybciej w rejony chiacgo, ale niechce przy tym marnowac pieneidzy i unitow ktore wlozylem w ten CC w Los Angeles.
katlia Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 1. Tak, CC w Illinois zaakceptuja przynajmniej wiele - jezeli nie wiekszosc - unitow z CC w CA 2. 4-letnie szkoly przewaznie nie uznawaja Associate bo ten stopien nie istnieje na uniwersytetach. Ale wiekszosc publicznych uniwersytetow zaakceptuje wiekszosc kredytow z CA. Prawdopodobnie bedziesz musial dorobic jakies dodatkowe requirements zeby byc uznawany jako 'upper classman' 3. Tak jak wyzej - publiczne szkoly zaakceptuja sporo - moze nawet wiekszosc - z twoich kredytow z CA. Nie wszystkie, ale sporo. Niestety, z transferowaniem, zawsz traci sie jakies kredyty bo kazda uczelnia/stan maja wlasne wymagania.
zyga666 Napisano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 dziekuje ci bardzo za odpowiedz naprawde bardzo by mi zalezalo na przeprowadzce. Jednakze mialbym jeszcze jedno pytanie w takim wypadku. Nie mam zielonego pojecia jakie CC/Uniwersytety sa dobrymi szkolami w Chicago. Dodam ze szukam dobrych szkol biznesowych, jezeli moglbys dac jakies nazwy szkol byl bym bardzo wdzieczny
katlia Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 Nie znam sie specjalnie na szkolach biznesowych - wiem ze University of Illinois Urbana-Champaign jest jedna z najbardziej znanych publicznych szkol w Illinois z dobrym programem biznesu. Poszperaj w google, i wczytaj sie w strony internetowe szkol jakie maja requirements na transfer - i czy naprzyklad business school w danym uniwersytecie w ogole akceptuje transfers (nie wszystkie to robia.)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.