Joanna K Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Witam, otrzymałam niedawno pierwszy pakiet informacyjny, IV F04 i DS 230 zeskanowałam i nadesłałam,dostałam odpowiedź,że formularze są już w dziale wiz imigracyjnych i wkrótce dostanę dalsze instrukcje. To "wkrótce" było 10 maja i jeszcze nie otrzymałam drugiego pakietu informacyjnego. Sprawdziłam status Visa Status Check na CEAC, jest napisane "ready", wszystkie dokumenty mam gotowe i praktycznie mogłabym już się umawiać na rozmowę.Czy powinnam czekać na drugi pakiet z informacjami, jak mi napisano w odpowiedzi w mailu (10 maj), czy już mogę uiścić opłatę i umówić rozmowę? Jakie mniej więcej są najbliższe terminy? (jeśli ktoś się orientuje). 2-3 tygodnie? Dłużej? Kolejne pytanie mam o badania lekarskie. Widziałam najświeższą wersję formularzu, która wspomina o badaniach w Warszawie i Krakowie. Widziałam też starsze wersje, które pokazują również Poznań. Mieszkam blisko Poznania, dlatego pytam się, czy nadal takie badania można wykonać w Poznaniu? Byłoby mi to bardzo na rękę, jeśli tak. Joanna K.
Joanna30 Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Co do badań lekarskich, to lista punktów, w których można je wykonać jest co jakiś czas aktualizowana. I można robić tylko w tych punktach, które są na liście (tej aktualnej, a nie poprzednich).
Laurka Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Witam, otrzymałam niedawno pierwszy pakiet informacyjny, IV F04 i DS 230 zeskanowałam i nadesłałam,dostałam odpowiedź,że formularze są już w dziale wiz imigracyjnych i wkrótce dostanę dalsze instrukcje. To "wkrótce" było 10 maja i jeszcze nie otrzymałam drugiego pakietu informacyjnego. Sprawdziłam status Visa Status Check na CEAC, jest napisane "ready", wszystkie dokumenty mam gotowe i praktycznie mogłabym już się umawiać na rozmowę.Czy powinnam czekać na drugi pakiet z informacjami, jak mi napisano w odpowiedzi w mailu (10 maj), czy już mogę uiścić opłatę i umówić rozmowę? Jakie mniej więcej są najbliższe terminy? (jeśli ktoś się orientuje). 2-3 tygodnie? Dłużej? Kolejne pytanie mam o badania lekarskie. Widziałam najświeższą wersję formularzu, która wspomina o badaniach w Warszawie i Krakowie. Widziałam też starsze wersje, które pokazują również Poznań. Mieszkam blisko Poznania, dlatego pytam się, czy nadal takie badania można wykonać w Poznaniu? Byłoby mi to bardzo na rękę, jeśli tak. Joanna K. Ja dostałam 2 dni robocze po wiadomości, że moje formularze są w sekcji wiz imigracyjnych list, który praktycznie nic nie zawierał. Opłatę miałam zrobioną, więc się zalogowałam i wyznaczyłam sobie spotkanie następnego dnia. Jeśli chcesz się umówić za kilka tygodni, bo Ci to akurat pasuje, to na pewno będziesz mogła. Ale nie ma takich "kolejek" w Warszawie. Jeśli jeszcze nie zrobiłaś badań, to nie czekaj, tylko rób, skoro już odesłałaś DS 230 i IVF04. Opłatę też możesz wnieść. Nie przeterminuje się
Joanna K Napisano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Ja dostałam 2 dni robocze po wiadomości, że moje formularze są w sekcji wiz imigracyjnych list, który praktycznie nic nie zawierał. Opłatę miałam zrobioną, więc się zalogowałam i wyznaczyłam sobie spotkanie następnego dnia. Jeśli chcesz się umówić za kilka tygodni, bo Ci to akurat pasuje, to na pewno będziesz mogła. Ale nie ma takich "kolejek" w Warszawie. Jeśli jeszcze nie zrobiłaś badań, to nie czekaj, tylko rób, skoro już odesłałaś DS 230 i IVF04. Opłatę też możesz wnieść. Nie przeterminuje się Opłatę wniosę dzisiaj Jeśli dobre zrozumiałam interview moge wyznaczyć nawet następnego dnia?! nie ma tygodni oczekiwania?!?!
Laurka Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Nie ma Chociaż ja na miejscu czułam się, jakbym tam z tydzień siedziała ;P
Joanna K Napisano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Nie ma Chociaż ja na miejscu czułam się, jakbym tam z tydzień siedziała ;P omg cudowna wiadomośc! :D:D:D:D:D Dziękuję!!!!!!!!!!!!
lmonika Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Ja nie czekałam na 2 pakiet. Od razu jak otrzymałam 1 pakiet to w poniedziałek odesłałam formularze i we wtorek rano umawiałam się na badania. We wtorek czy środę dostałam potwierdzenie,że formularze dotarły więc od razu zrobiłam wpłatę. W piątek umówiłam się na spotkanie w ambasadzie. Spokojnie możesz działać
lmonika Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Nie ma Chociaż ja na miejscu czułam się, jakbym tam z tydzień siedziała ;P Albo i dwa W dodatku myślałam,że usnę bo wstawałam przed 3 w nocy żeby dojechać.
ernest Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 To ja się pochwalę Badania zrobione wnioski wypełnione czekam tylko na I-134 od narzyczonej i pozostało umawianie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.