Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna B-2 Jakie Szanse?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu co by nie śmiecić więc zapytam tutaj. Wiem, że nie jesteście konsulami ani wróżbitami ale większość z Was ma dużą wiedzę więc może będziecie potrafili ocenić jaką mam szansę.

A więc

1) Miałam już jedną odmowę wizy, kiedy byłam 6-letnim dzieckiem i miałam jechać z rodzicami na wakacje do USA. (Rodzice dostali wizę, ja nie)

2)Jadę w celach turystycznych na miesiąc, ale nie mam dokładnie określonej daty wyjazdu. Wiem tylko, że w wakacje. ( Jeżeli w wniosku wpisałam datę wjazdu i wyjazdu to muszę to samo rzec na spotkaniu z konsulem?)

3) Jestem studentką dzienną na 1 roku i od nowego roku chcę rozpocząć drugi kierunek. Otrzymuję stypendium w wysokości ok 650 zł. [socjalne i niepełnosprawności ( wada słuchu)]. Czy mogą się przyczepić do tego, że zarobki mojej rodziny są zbyt niskie (więc dostaję stypendium?). Do tego otrzymuje alimenty, ale nie wpisałam to w wniosku gdyż nie dostałam jeszcze dokumentu z sądu. Wspomnieć więc o alimentach, gdy spytają skąd mam pieniądze na wyjazd? Miałam też pracę dorywcze na umowy zlecenia.

Wpisałam, że wyjazd opłacę sobie sama i trochę dorzuci mi się rodzina( dziadkowie) .

4) Moi rodzice są rozwiedzeni i raczej nie mają dobrze płatnych prac. W konsulacie pytają jak wysoki jest zarobek rodziców? I czy fakt, że są rozwiedzeni może zaszkodzić?

5) Fakt, że bardzo dużo podróżuje ( 2 miesiące w roku ) może mi pomóc?

Właściwie to nie wiem czemu miałabym nie dostać wizy. Moim zdaniem dużo rzeczy trzyma (studia, drugi kierunek od przyszłego roku, rodzina). Często podróżuje i akurat mam ochotę w tym roku pojechać do stanów. Odłożyłam sobie pieniądze więc czemu nie?

Tyle, że im więcej czytam tutejsze forum tym większy łapie mnie stres...

Napisano

Mozesz miec ale co do tego znajomego,jak go poznalas,co bedziesz robic w USA oraz czy nie bedziesz legalizowac pobytu w USA.

Za duzo nic sama nie mow,jak zostaniesz zapytana wtedy powiesz jak jest z ta kasa

Napisano

Czyli jak powiem zgodnie z prawdą, że poznałam go podczas podróży w Maroko jak byłam z chłopakiem. I że razem podróżowaliśmy po Maroko. A jadę do niego, bo nas zaprosił do siebie, byśmy razem z nimi podróżowali po Stanach. Tyle, że jadę sama, bo chłopak jednak nie może, bo praca to bd ok?

Napisano

Moze byc ok a moze nie byc ok

Tutaj nie ma prostej odpowiedz,zalezy na kogo trafisz i jak bedziesz odpowiadac.powinnas wiedziec co bedziesz zwiedzac,jak najwiecej szczegolow ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...