mikiorika Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu co by nie śmiecić więc zapytam tutaj. Wiem, że nie jesteście konsulami ani wróżbitami ale większość z Was ma dużą wiedzę więc może będziecie potrafili ocenić jaką mam szansę. A więc 1) Miałam już jedną odmowę wizy, kiedy byłam 6-letnim dzieckiem i miałam jechać z rodzicami na wakacje do USA. (Rodzice dostali wizę, ja nie) 2)Jadę w celach turystycznych na miesiąc, ale nie mam dokładnie określonej daty wyjazdu. Wiem tylko, że w wakacje. ( Jeżeli w wniosku wpisałam datę wjazdu i wyjazdu to muszę to samo rzec na spotkaniu z konsulem?) 3) Jestem studentką dzienną na 1 roku i od nowego roku chcę rozpocząć drugi kierunek. Otrzymuję stypendium w wysokości ok 650 zł. [socjalne i niepełnosprawności ( wada słuchu)]. Czy mogą się przyczepić do tego, że zarobki mojej rodziny są zbyt niskie (więc dostaję stypendium?). Do tego otrzymuje alimenty, ale nie wpisałam to w wniosku gdyż nie dostałam jeszcze dokumentu z sądu. Wspomnieć więc o alimentach, gdy spytają skąd mam pieniądze na wyjazd? Miałam też pracę dorywcze na umowy zlecenia. Wpisałam, że wyjazd opłacę sobie sama i trochę dorzuci mi się rodzina( dziadkowie) . 4) Moi rodzice są rozwiedzeni i raczej nie mają dobrze płatnych prac. W konsulacie pytają jak wysoki jest zarobek rodziców? I czy fakt, że są rozwiedzeni może zaszkodzić? 5) Fakt, że bardzo dużo podróżuje ( 2 miesiące w roku ) może mi pomóc? Właściwie to nie wiem czemu miałabym nie dostać wizy. Moim zdaniem dużo rzeczy trzyma (studia, drugi kierunek od przyszłego roku, rodzina). Często podróżuje i akurat mam ochotę w tym roku pojechać do stanów. Odłożyłam sobie pieniądze więc czemu nie? Tyle, że im więcej czytam tutejsze forum tym większy łapie mnie stres...
sly6 Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Mozesz miec ale co do tego znajomego,jak go poznalas,co bedziesz robic w USA oraz czy nie bedziesz legalizowac pobytu w USA. Za duzo nic sama nie mow,jak zostaniesz zapytana wtedy powiesz jak jest z ta kasa
mikiorika Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Czyli jak powiem zgodnie z prawdą, że poznałam go podczas podróży w Maroko jak byłam z chłopakiem. I że razem podróżowaliśmy po Maroko. A jadę do niego, bo nas zaprosił do siebie, byśmy razem z nimi podróżowali po Stanach. Tyle, że jadę sama, bo chłopak jednak nie może, bo praca to bd ok?
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Moze byc ok a moze nie byc ok Tutaj nie ma prostej odpowiedz,zalezy na kogo trafisz i jak bedziesz odpowiadac.powinnas wiedziec co bedziesz zwiedzac,jak najwiecej szczegolow
mikiorika Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Ok, dzięki. Mam nadzieję, że się uda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.