iris Napisano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2005 Mam mały problem z wiza. Wize juz dostalam, z tym ze do 4 pazdziernika, a prace koncze tez 4 października. Jednak chce zostac jeszcze troche pozwiedzac i bilet powrotny mam wykupiony na 12 października. Czy wiza J1 zawsze wygasa wraz z zakonczeniem pracy i te kilka dni moge zostac legalnie czy musze wrocic tak jak mam napisane 4 października :?: Dodam, że w ambasadzie w dokumentach mieli wypisany moj plan podrozy i widzieli, ze bilet wykupilam na 12.
Chomik Napisano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2005 Mozesz zostac, ale nie pracowac, do 30 dni po zakonczeniu dat na DS-ie, czyli do 30 dni po koncowej dacie Twojego pozwolenia na prace. To chyba rozwiazuje Twoj problem, a nazywa sie grace period. :roll:
iris Napisano 8 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 Dzieki.Wiem, ze mozna zostac po zakonczeniu pracy ale myslalam, ze wize przyznaja na dokldnie taki okres jaki chce sie zostac w stanach a nie kiedy konczy sie praca.
ulla22 Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 Mam pytanie odnośnie wizy J1: W paszporcie mam wbita date do 01. OCT 2005 ale rozumiem ze to jest dopiero promesa wizy...Czy jest mozliwe ze w Stanach urzednik emigracyjny wbij mi inny termin powrotu? Wczesniejszy lub nawet pozniejszy :?: Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.