iris Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Mam mały problem z wiza. Wize juz dostalam, z tym ze do 4 pazdziernika, a prace koncze tez 4 października. Jednak chce zostac jeszcze troche pozwiedzac i bilet powrotny mam wykupiony na 12 października. Czy wiza J1 zawsze wygasa wraz z zakonczeniem pracy i te kilka dni moge zostac legalnie czy musze wrocic tak jak mam napisane 4 października :?: Dodam, że w ambasadzie w dokumentach mieli wypisany moj plan podrozy i widzieli, ze bilet wykupilam na 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Mozesz zostac, ale nie pracowac, do 30 dni po zakonczeniu dat na DS-ie, czyli do 30 dni po koncowej dacie Twojego pozwolenia na prace. To chyba rozwiazuje Twoj problem, a nazywa sie grace period. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
iris Posted June 8, 2005 Author Report Share Posted June 8, 2005 Dzieki.Wiem, ze mozna zostac po zakonczeniu pracy ale myslalam, ze wize przyznaja na dokldnie taki okres jaki chce sie zostac w stanach a nie kiedy konczy sie praca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulla22 Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 Mam pytanie odnośnie wizy J1: W paszporcie mam wbita date do 01. OCT 2005 ale rozumiem ze to jest dopiero promesa wizy...Czy jest mozliwe ze w Stanach urzednik emigracyjny wbij mi inny termin powrotu? Wczesniejszy lub nawet pozniejszy :?: Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.