Peter92 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Cześć! 22 czerwca wylatuje na długo oczekiwany W&T do San Francisco i teraz mam pytanie dotyczące lotu. Otóż lecę Warszawa - Frankfurt -Vancouver - San Francisco (1:45h przesiadka we Frankfurcie i 2:20h w Vancouver) - i teraz jak wygląda "wlot" do USA przez Kanadę? Czy rozmowa z urzędnikiem będzie na lotnisku w Vancouver? Czy w Kanadzie jest po prostu normalna przesiadka a wszystkie procedury związane z kartą celną, tym dokumentem I-94 i sama rozmowa z celnikiem wraz ze sprawdzeniem paszportu i wizy odbędą się na trasie Vancouver-SF i na lotnisku w SF? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 masz moze paszport biometryczny aby wleciec na teren Kanady ,nawet lecac tranzytem? a rozmowe masz w Vancouver ,to tak jak w Irlandii. http://www.cbp.gov/xp/cgov/toolbox/contacts/preclearance/preclear_locations.xml
Peter92 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedź - Paszport miałem wyrabiany w 2011, więc jest biometryczny - a co do rozmowy w Vancouver, to faktycznie właśnie znalazłem mapę lotniska Vancouver, gdzie przed wejściem do strefy lotów do Stanów jest USA CBP - a jak z kartą celną i I-94 - skoro po wylądowaniu w SF nie przechodzę już odprawy. Wszystko to wypełniam przed wejściem na pokład do SF, na lotnisku w Vancouver?
Justi_87 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 mam nadzieje, ze masz wystarczajaco duzo czasu na przesiadek w kanadzie musisz odebrac bagaz a pozniej nadac go jeszcze raz
Peter92 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 oo? to tego nie wiedziałem..mimo tych samych linii lotniczych? Wszystkie loty obsluguje Air Canada - Tak jak napisałem w Vancouver mam 2:20h więc w sumie nie wiem czy to dużo - nigdy z przesiadkami nie leciałem.
Justi_87 Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 2h to wystarczajaco duzo czasu Ja lecialam AirCanada z przesiadka w Kanadzie poltora roku temu. Na przesiadke mialam pol godziny i dopiero na lotnisku dowiedzialam sie, ze musze odebrac bagaz i nadac go ponownie. Ledwo zdazylam na samolot. Ale ty masz zdecydlwamie wiecej czasu wiec sie nie martw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.