karlos23 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Witam . Od 5 miesięcy przebywam w Australii ( turystycznie ) . Wizę ważną mam jeszcze przez miesiąc . I tutaj moje pytanie : Co jeśli przesiedzę wizę turystyczna ??? czy grozi mi dożywotni zakaz wjazdu na teren Australii ??? A może istnieje coś takiego jak w Usa , że jak przesiedzę wizę turystyczną to ratuje mnie ślub z obywatelką ??? Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi . Pozdrawiam
freja Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Wiecej sensu mialoby postawienie takiego pytania tutaj http://forum.melbourne.pl/
karlos23 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Dlaczego " więcej sensu " ??? Przecież na tym forum jest podkategoria Australia i chyba została stworzona po to żeby pytać się o takie rzeczy , a nie być odsyłanym z kwitkiem na inne forum czyż nie ??
KaeR Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Już drugi raz pytasz i brak odzewu. Na logikę to pytanie ma więcej sensu na forum podanym przez freję.
karlos23 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Dobra , spoko :-) proszę admina o zamknięcie pytania :-)
sly6 Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 cos z przepisow co grozi za takie cos http://www.immi.gov.au/media/fact-sheets/86overstayers-and-other-unlawful-non-citizens.htm
Casey Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2013 Witam . Od 5 miesięcy przebywam w Australii ( turystycznie ) . Juz ja przesiedziales,w AU na Visitor Visa mozna przebywac TYLKO 3 miesiace. Za samo przesiedzenie grozi Ci zakaz wjazdu do 5 lat jak udowodnią że pracowałeś to min 10 lat.
Rademedes Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Zawsze mozesz poogladac na Youtube program o granicy z Australii. Jesli dobrze kojarze to przesiedzenie wizy lub/i praca to zakaz na 3 lata, ale nie jest powiedziane, ze po 3 latach wjedzie sie bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.