karina Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Hej! Witam wszystkich serdecznie I prosze was o swoja opinie I rady. A w szczegulnosci Karine. Jestem juz bardzo zniecierpliwiony moim oczekiwaniem na zielona karte jestem sponsorowany przez zone. Jestesmy malzenstwem od 9 lat rok temu zona zdala obywatelstwo I zaraz po otrzymaniu certyfikatu zlozyla sprawe o gc na mnie. To bylo jakos w lipcu. Sprawy poszly szybko dostalem we wrzesniu pozwolenie o prace a zaraz po tym ssn. Inteviev mialem na 30 pazdziernika ale ze wzgledu na hurricane sandy zostalo przelozone na 10 grudnia. Na interviev bylo ok kilka pytan mily officer w sumie wszystko poszlo gladko no ale od tamtej pory cisza... zero kontaktu I odpowiedzi co do zielonej karty.. minelo juz 6 miesiecy I nic. po jakich kolwiek probach dzwonienia zawsze jest ta sama odpowiedz... czekac!! We wrzesniu konczy mi sie pozwolenie na prace I m=niewiem co mam robic... czekac? czy moze jest jakas forma by to pozwolenie przedluzyc?? jakie sa oplaty, jaki numer formy?? Mieliscie podobne sytuacje... Prosze o odpowiedz. pozdrawiam Z lipca i sierpnia jest wiele spraw, ktore sa dalej pending - wtedy byl taki czas kiedy FBI mialo jakies problemy w systemie i nie wszystkie raporty dot. aplikantow byly przekazywane do immigration. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekny30 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 dzieki za odpowiedzi.. w sumie od czasu zlozenia papierow jestem z zona 9 lat teraz to juz 10. malzenstwem jestesmy od 5 lat co nie zmienia faktu ze kwalifikuje sie na 10 letnia gc. nie dostalem zednych pism od interviev, dzwonilem w lutym I maju I przyszly pisma ze trzeba czekac nic poza tym. Kolezanka miala podobna sytuacje czekala 8 miesiecy I niedawno dostala na 10lat gc. Bez wczesniejszych zawiadomien czy tez zmiany status sprawy na stronie uscis. W sprawie info pass to co nalezy wybrac: You need Service on a case that has already been filed You are a new Permanent Resident and have not yet received your Permanent Resident Card You want to file an application in person You need information or other services You need a form. You are a United States Military Member, Military Retiree or a Military Dependant wydaje mi sie ze tylko to pasuje do mojej sytuacji.. you need information or other services lub you need service on case? poprawcie mnie jak sie myle. dzieki! Wiem ze duzo ludzi dostaje odpowiedzi od razu, czesc jednak czeka miesiacami... kazde sprawy sa inne mam strasznego stresa juz przez to wszystko:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekny30 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Dzieki administrator Dzieki Karina! pocieszyliscie mnie tym troche:) faktycznie do spraw prawo jazd... mialem kiedys takie robione w Michigan... Co moge z tym TERAZ zrobic? zrobilem je chyba w 2008 lub 09 I stracilo waznosc w 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekny30 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Karina pisalas ze fbi mialo problemy w lipcu I sierpniu, moja sprawa ruszyla w lipcu a interviev bylo w grudniu.. ma to jakies znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karina Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 To, ze ktos jest malzenstwem przez 10 lat nie oznacza niestety, ze ominie Cie proces weryfikacji (odciski, name check itd.). Jesli miales prawo jazdy z innego stanu, to moze, ale nie musi, byc to przyczyna, ze teraz sprawy sie opozniaja.. Karina pisalas ze fbi mialo problemy w lipcu I sierpniu, moja sprawa ruszyla w lipcu a interviev bylo w grudniu.. ma to jakies znaczenie? Nie wiem. Tego Ci nikt nie powie... U Ciebie jest jeszcze prawo jazdy z innego stanu, to tez moze miec wplyw na sprawe. Wiele osob ma sprawy pending, bo okazalo sie, ze problemem byly prawa jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.