angieszka Napisano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 Witam Mam pytanie odnośnie opłat wizowych. Wiem, że temat pojawił się wcześniej, ale ostatnie posty dodane były już jakiś czas temu i nie jestem pewna czy to wciąż aktualne; Jeśli tydzień temu zapłaciłam online 240$ za 'rozmowe z konsulem', czy dodatkowo powinnam uiścić jakąś opłatę w Ambasadzie bezpośrednio przed spotkaniem? Niestety nie znalazłam nic na ten temat na str. internetowej. W pakietach informacyjnych wspomniano tylko o 'opłacie wizowej przed umówieniem się na rozmowę z konsulem'. Z kolei -tu na forum przeczytałam, że w Ambasadzie trzeba zapłacić 350$. Jeśli zapłaciłam już 240$ za podanie wizowe przed rozmową muszę zapłacić coś jeszcze w Ambasadzie? Rozmowę mam w najbliższy czwartek więc z góry dziękuję za szybką odpowiedź Pozdrawiam, Aga
freja Napisano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 hej Aga, nie to juz jest wszystko. Moze byla mowa o oplacie za petycje na samym poczatku i stad male niezrozumienie wyniklo, ale juz nic w ambasadzie nie doplacasz, tlko te $240 i to wszystko. Pozdrawiam. A, zeby bylo wszystko super jasne - $240 placisz oczywiscie w banku pocztowym, nie w ambasadzie, wszyli wszystko gra
spicyvanilla Napisano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 jak to w banku pocztowym skoro już zapłaciła online?
angieszka Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 O! Jak dobrze! To może będzie stać mnie jeszcze na obiad po rozmowie z konsulem Dzięki Freja!
freja Napisano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2013 bank pocztowy czy online, ojej wszystko jedno.
AgnieszkaS Napisano 2 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 Okazalo sie ze w mojej miejscowosci nie ma banku pocztowego, a nie chce mi sie jechac godzine tylko po to zeby oplacic wize, wiec chce sie upewnic czy mozna oplacic ta wize przez internet, widzialam ze jest taka opcja, tylko ze na stronie ambasady w kategorii wiza narzeczenska jest mowa o oplacie w banku pocztowym ale nie ma nic o mozliwosci oplaty online, Chcialam sie dowiedziec czy to na pewno mozliwe, bo nie chcialabym stracic pieniedzy
spicyvanilla Napisano 2 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 można płacić online. ja płaciłam online i wszystko było w porządku. niektóre informacje na stronach www nie są uaktualnione, w którymś tam pakiecie przysyłanym pocztą natomiast już tak - płatność w banku pocztowym ALBO online.
AgnieszkaS Napisano 2 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 No to super, nie chce mi sie czekac na kolejny pakiet informacyjny od ambasady, a jak zadzwonilam i zapytalam czy jest mozliwosc otrzymania tego pakietu naadres email pani odpowiedziala ze raczej nie. Nie chce tracic wiecej czasu, bo i tak dlugo czekalam na dokumenty od narzeczonego, ktore najpierw zgubily sie gdzies po drodze i doszly prawie dwa tygodnie pozniej. No chyba ze cos waznego wysylaja w tym pakiecie.
Laurka Napisano 2 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 Okazalo sie ze w mojej miejscowosci nie ma banku pocztowego, a nie chce mi sie jechac godzine tylko po to zeby oplacic wize, wiec chce sie upewnic czy mozna oplacic ta wize przez internet, widzialam ze jest taka opcja, tylko ze na stronie ambasady w kategorii wiza narzeczenska jest mowa o oplacie w banku pocztowym ale nie ma nic o mozliwosci oplaty online, Chcialam sie dowiedziec czy to na pewno mozliwe, bo nie chcialabym stracic pieniedzy Mozna placic online i jest wyraznie napisane, ze mozna. Wszystko zajmie Ci mniej niz minute Zdecydowanie nie warto tracic dwoch godzin na jazde w te i we wte do banku pocztowego. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/processing_fiance.html oraz http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp#options <--- Tu wybierasz 1 sztuke w kategorii K i zostajesz przekierowana do systemu platnosci.
AgnieszkaS Napisano 3 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2013 Mozna placic online i jest wyraznie napisane, ze mozna. Wszystko zajmie Ci mniej niz minute Zdecydowanie nie warto tracic dwoch godzin na jazde w te i we wte do banku pocztowego. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/processing_fiance.html oraz http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp#options <--- Tu wybierasz 1 sztuke w kategorii K i zostajesz przekierowana do systemu platnosci. Wlasnie probowalam oplaty online, po wybraniu jednej sztuki w kategorii K nic sie nie zmienilo, zadnego przekierowania, nie wiem czy trzeba gdzies kliknac czy moze to zalezy od przegladarki?Dodam ze uzywalam przegladarek firefox i safari i nie dziala, w tym calym procesie wizowym sa same przeszkody, mam powoli dosyc, ale zostalo tylko troche do uzyskania wizy wiec jakos moze wytrzymam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.