decniety Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 Siemka ja studiuje na Bergen Community Collage. Koszt studiow dla kogos z zielona karta za 12 kredytow (4 przedmioty) to okolo 2,5 tys dolarow. Ale ja nie place ani dolara, ba nawet jeszcze wychodzi na to ze mi placa za to bo jest duzo opcji dostania dofinansowania tylko trzeba sie postarac.
Gość Violonczela Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 chcialabym zapisac sie do szkoly jezykowej, by uczyc sie angielskiego, czy osoba bedaca na wizie turystycznej moze to jakos obejsc? Moze ktos mial podobne doswiadczenia lub poprosze o jakies sugestie.. Pozdrawiam
jagodabir Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 z tego co wiem to musisz posiadac status studenta zeby zapisac sie do szkoly jezykowej. zmiana statusu z B1 na F1 nie jest skomlikowana, szkola zalatwia wszystkie formalnosc
River Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 Siemka ja studiuje na Bergen Community Collage. Koszt studiow dla kogos z zielona karta za 12 kredytow (4 przedmioty) to okolo 2,5 tys dolarow. Ale ja nie place ani dolara, ba nawet jeszcze wychodzi na to ze mi placa za to bo jest duzo opcji dostania dofinansowania tylko trzeba sie postarac.Wow,gratuluje:)Super ze tak masz:)Ja zaaplikowalam ostatnio o kilka scholarshipow na ktore myslalam ze sie zalape,a dostalam tylko jeden(za dobre wyniki).Moja uczelnia niezbyt hojna jest-ale nie narzekam:) Co do oplat-u mnie jest troche drozej.A nie rezydent placi 10 k wiecej za semestr w porownaniu do rezydenta.
sly6 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 vilonczela mozesz to obejsc i jest to legalnie nie trzeba nic zmieniac,,jagodabir nie pisze za duzo o oplatach a One nie sa a do tego musisz pokazac ze ma sie za co uczyc,znalesc sponsora poczytaj o tym co pisala Karina jak moze byc ze zmiana taka a nie ze szkola wszystko zalatwia.. tak wiec wedle prawa mozesz sie uczyc -chyba 18 godz/tyg bedac turystycznie w takiej szkole bez zmiany poszukasz na forum oraz na stronach rzadowych ile godz
Gość Violonczela Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 dzieki, poszukam. mam nadzieje ze nie ma zadnego limitu wiekowego, by zapisac sie do takowej szkoly.... pozdrawiam
sly6 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 limitu nie ma tak jak pisalem,do 18 godz w tygodniu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.