Skocz do zawartości

Małżeństwo Dla Zielonej Karty

cumartesi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli obywatelstwo ma po rodzicach, to odebrac jej tego nie moga (nawet za to co zrobila), bo aby zdobyc obywatelstwo ona nie musiala wchodzic w konflikt z prawem. Czyli jedno wyjasnione.

Drugie - za to co zrobila czyli oszustwo malzenskie (a ze zrobila to 2 razy to jeszcze gorzej) grozi jej do $250,000 kary, do 5 lat wiezienia albo i do $250,000 i do 5 lat razem wziete. (Patrzac na skale jaka to robila, i ze planowala ponownie itd. watpliwe aby prokurato podszedl do tego z najnizszym wyrokiem).Takie rzeczy sie nie przedawniaja. Za falszywe dokumenty nawet do 5 lat i ok $10,000 albo obydwa (bo jak mniemam dolaczyla falszywe dokumenty - nie wnikam jakie, bo to trzeba by usiasc i pomyslec). To sa kary, ze tak je nazwe za sprawy imigracyjne. Sprawy podatkowe to bedzie osobny licznik plus trzeba wiedziec, ze zahaczamy tutaj o prawo kryminalne gdzie nie ma zmiluj sie.

Jesli ktos bedzie madry to bedzie wiedzial jak uzyc jej nagrania i kobieta moze byc mila i sympatyczna, ale przed wiezieniem nie ucieknie, nawet jesli ma tutaj dzieci.

Jesli pojdzie na ugode to dostanie mniej, ale niech zapomni o darowaniu kary badz o tym, ze wiezienie ja ominie. Gdyby to byl jej pierwszy i ostatni razy - wtedy, powiedzmy, mamy jakas linie obrony (nie za mocna, ale cos mamy). Jesli ona chciala to zrobiic po raz 3, jesli dojda problemy z podatkami, jak rozumiem dzieci maja innych ojcow (czy na dzieci ona bierze jakiekolwiek zapomogi od panstwa/stanu? - patrzac na to co robi, to typuje, ze tak) - wtedy pokazuje to tylko jej moralny charakter, co wplynie na decyzje prokuratury oraz sedziego.

Nie znam sprawy tej Pani do konca, ale z tego co tutaj naswietlilas, to naprawde nie wyglada to dobrze.

Jeżeli cały swój nielegalny proceder zaczęła już po uzyskaniu obywatelstwa w prawidłowy sposób, to moim zdaniem za to obywatelstwa jej nie odbiorą. Za immigration fraud może jak najbardziej iść siedzieć do więzienia federalnego i płacić bardzo wysokie grzywny. Zdecydowanie sprawa nie jest do samodzielnego rozwiązania i jak wyjdzie na jaw, tak jak karina pisała, będzie ta osoba potrzebować prawnika z najwyższej półki.

Nawet rzeklabym 3 prawnikow: od spraw imigracyjnych, od kryminalnych oraz od podatkowych. Oni musza jakos te puzzle razem polaczyc, zeby kobiecie pomoc i kazda uwaga i kazda rada bedzie tu na wage zlota (a raczej na wage szybszego wyjscia z wiezienia). Jeden prawnik tego nie zrobi, bo tu musza byc ludzie, ktorzy naprawde znaja kazdy kruczek w kazdej z tych 3 dziedzin prawa.

Co do obywatelstwa to masz racje.

Napisano

Nie wyrobi nawet na jednego prawnika - dostanie pewnie kogoś z urzędu. Czyli min. 5 lat licząc, że jeszcze dojdzie kara za podatki... Boże.

Serdecznie dziękuje za odpowiedź, bo w amerykańskim prawie wcale się nie orientuje. Po cichu liczyłam, że jednak jedynym wyrokiem będzie deportacja i odebranie obywatelstwa - myślę, że i ona na to liczyła, biorąc pod uwagę, że ostatnimi czasy mówiła, że lepiej się urządzi w Meksyku, bez kontroli matki.

Co do dzieci, nie jestem pewna czy bierze zapomogę. Ale wiem, że ojciec w każdej chwili jest w stanie przejąć nad nimi opiekę, więc wizja płaczących i głodnych dzieci, samych bez matki, to raczej nie to i na dzieciach nic nie urobi. Szczerze mówiąc, myślę sobie, że ojciec dzieci w razie czego jeszcze bardziej ją pogrąży.

Swoją drogą. Czy jeśli dostanie 5 lat, to nie ma szans wyjść za dobre sprawowanie po dwóch latach?

Napisano

Dzieci tego męża który wrócił do Meksyku? Czy jeszcze innego?

Ona tam pisze,ze dzieci nie pochodza od zadnego z tych mezczyzn,z ktorymi slub wziela dla zielonej karty :blink:

• 4 miesiące później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...