Skocz do zawartości

Prawo Jazdy A Zdjecie

następna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No moje Drogie Panie, potrzebuje pomocy (Panów też pytam, ale Panie szybciej zrozumieją moją bolączkę :)). Mam prawo jazdy a w nim fatalne zdjęcie, robione oczywiście w Secretary of State. Czy można jakoś wymienić te prawo jazdy na inne z ładniejszym zdjęciem? Można strzelić sobie nową fotkę? Wiem, że to głupie, ale jeśli się wychodzi tak źle na zdjęciach jak ja, to potem wszyscy się dziwią - już mnie nie chciano wpuścić do klubu, bo powiedziano mi, że to nie moje ID.

Dodam, że to nie odosobniony przypadek i dosyć często kwestionują, że to mój dokument, a nie ukradziony :) Chciałabym mieć ID gdzie jestem podobna do siebie..

Napisano

Jeśli masz takie problemy to powinno się dać wymienić prawko w DMV, bo przecież po to jest to zdjęcie żeby było właśnie widać, że to ty, a nie odwrotnie. Dzwoniłaś do DMV z tym pytaniem?

Napisano

Te zdjątka w drugim linku są niezłe ;)

Ten pierwszy link porusza temat zdjęcia które nie podoba się wlaścicielowi dokumentu. W tym wypadku nie ma innej możliwości niż skłamać że sie dokument zgubiło. Znam osobiście osobę która wymieniła prawko po operacji plastycznej nosa i podbródka, bo faktycznie była nie do rozpoznania na starym zdjęciu. Przyznaję że nie wiem jak to jest w przypadku gdy nie mialo się operacji czy np. wypadku który kompletnie zmienił wygląd. W najgorszym razie też mozna skłamać ;) A tak na marginesie mój śp mąż zgubił prawko jakis rok po tym jak je dostał i duplikat był z tym samym zdjęciem.

Napisano

No właśnie też wiem, że duplikat wydają z tym samym zdjęciem, bo mój mąż też zgubił swoje. Wychodzi na to, że trzeba czekać do końca ważności prawa jazdy (yuuhuu, tylko cztery lata jeszcze:)). Gorzej, że nie można iść ze swoim własnym zdjęciem (jak w Polsce), tylko trzeba robić na miejscu, a nikt Ci nie chce pokazać jak wyszłaś. Ech...

No nic, pójdę, zobaczę czy sami mnie rozpoznają na zdjęciu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...