KaeR Napisano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2013 No to przewóz flaszki też będzie ryzykowny.
haneczka019 Napisano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2013 już przechodziłem przez zakaz alkoholu u nas Powrót do przeszłości .
misiaq Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Z nasion napewno rezygnuje, jezeli vodke wsadze do takich tub i obwiaze kokardkami to mogę się tłumaczyć ze to gift ? Przecież spożycie to przestępstwo a nie samo posiadanie...
misiaq Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Tak w prawdzie to miał być gift ale chyba rezygnuje z tego z racji iż "It is not legal for travelers under the age of 21 to import alcohol - even as a gift."nie do wiary trzeba na szybko wymyślić coś innego na prezent. Lecimy jutro dzięki za odpowiedzi na wszystkie pytania !
KaeR Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Mój brat wiózł mi flaszkę w wieku 20 lat. Możesz w nadawanym spróbować i palić grupa jak się przyczepią. Jeśli nie zaznaczasz niczego na tak w deklaracji celnej to Cię wciskać nie będą na customs.
Nina7 Napisano 2 Września 2013 Zgłoś Napisano 2 Września 2013 Wprawdzie, już zostało ustalone, że nasion nie wolno wwozić, ale jako ciekawostkę dodam, że widziałam w ubiegłym roku na LAX panią (muzułmankę, sądząc po stroju), która próbowała wwieźć spore ilości nasion, cebulek i warzyw i z przepraszającym "niewinnym" uśmiechem się tłumaczyła, że ona nie wiedziała, że tak nie można - celnicy nie byli zbyt przyjaźnie nastawieni, przetrzepywali potem bagaże całej rodziny (spora gromadka dzieci). Także lepiej nie ryzykować z tego typu produktami:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.