Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ponownie. szukalem odpowiedzi na pytania ktore mnie ciekawia lecz jednoznacznej odpowiedzi nigzie nie moglem odszukac. Sprawa wyglada nastepujaco:

Chce sciagnac dziewczyne do USA. ma ona wize turystyczna wazna na rok. chcialbym wam zadac kilka pytan ktore mi przybliza jakos temat tego wszystkiego.

1. Czy na wizie waznej rok moja dziewczyna bedzie mogla pojechac do usa wrocic do polski i znow leciec do USA?

2. Lepiej starac sie o status studenta w USA czy o wize studencka w Polsce?

3. czy ktos moze wie ile kosztuje studowanie w community collage?

4. Czy w dzisiejszych czasach jest sens zostawac w USA nielegalnie?

5. Czy po koncu wizy turysycznej ktora obecnie ona posiada i nie przekroczy dlugosci pobytu to ulatwi jej to ubieganie sie o kolejna wize?

6. Jakich dokumentow potrzbujemy i jakie kroki podjac trzba jesli chcemy starac sie o status studenta w USA?

To by bylo chyba na tyle z moich pytan. bardzo prosilbym was o jakies rady ewentualnie potrzebna mi jest wasza pomoc

Napisano

szukales ale gdzie i kiedy?wiele razy pisalem -pisalismy jak jest z wizami,pobytem .

takie szybkie odpowiedzi

odp1 zobacz na jej wize-wklejonej co masz wpisane w entres,bo te wizy maja 1 lub tez M.jak ma M to moze wleciec kilka razy na teren USA,jak ma 1 to tylko 1 raz wleci.

odp2 lepiej starac sie o wize w Polsce ,tutaj osoby moze Ci wytlumacza dlaczego ,jakie sa plusy tego .

odp3 a w jakim stanie i jakie miasto ?

odp4 dla jednych jest sens a dla innych nie ale jesli wejdzie amnestia to ma byc jako ostatnia,maja zaostrzyc prawo i ta amnestia nie obejmie osob ktore teraz mysla o pobycie nielegalnym..Odpowiedz sobie czy Ty chcesz mieszkac,pracowac i myslec ze w kazdej chwili mozesz byc deportowany,..

odp5 Liczy sie to co wpisalas we wniosku o wize a nie ze byla np 6 miesiecy bo tyle dali na granicy i byla legalnie,aby nie miala zadnych problemow z kolejna wiza.Bo czasami za to sie nie dostaje kolejnej wizy,ze jedno sie pisze a co innego sie robi.

odp6 a czytales forum,czytales strone Ambasady,od tego zacznij ,,a wiec od I-20 ze szkolyi kasy to nic nie zrobisz

ps jak Twoja dziewczyna zostanie nielegalnie to aby cos wyszlo z legalizacji pobytu to musisz miec obywatelstwo USA .slub i legalizacja pobytu

TY majac sama GC nic nie zrobisz,nie zrobicie dlatego lepiej byc legalnie :)

Napisano

Witam wszystkich ponownie. szukalem odpowiedzi na pytania ktore mnie ciekawia lecz jednoznacznej odpowiedzi nigzie nie moglem odszukac. Sprawa wyglada nastepujaco:

Chce sciagnac dziewczyne do USA. ma ona wize turystyczna wazna na rok. chcialbym wam zadac kilka pytan ktore mi przybliza jakos temat tego wszystkiego.

1. Czy na wizie waznej rok moja dziewczyna bedzie mogla pojechac do usa wrocic do polski i znow leciec do USA?

2. Lepiej starac sie o status studenta w USA czy o wize studencka w Polsce?

3. czy ktos moze wie ile kosztuje studowanie w community collage?

4. Czy w dzisiejszych czasach jest sens zostawac w USA nielegalnie?

5. Czy po koncu wizy turysycznej ktora obecnie ona posiada i nie przekroczy dlugosci pobytu to ulatwi jej to ubieganie sie o kolejna wize?

6. Jakich dokumentow potrzbujemy i jakie kroki podjac trzba jesli chcemy starac sie o status studenta w USA?

To by bylo chyba na tyle z moich pytan. bardzo prosilbym was o jakies rady ewentualnie potrzebna mi jest wasza pomoc

1. sly juz odpowiedzial na to pytanie.

2. wize studencka w PL, tylko najpierw musi sie dostac do tego college'u.

3. Tutaj nie mozna dac jednoznacznej odpowiedzi. Moze to byc 2 tys $ za np. semestr full time, a moze to byc wiecej.

4. Moim zdaniem nie, a dlaczego to poczytaj sobie forum. temat byl walkowany miliony razy tutaj.

5. Lepiej nie przekroczyc pobytu i starac sie o nastepna wize niz przekroczyc pobyt i potem dostawac odmowy.

Napisano

co do dlugosci pobytu

zaznacze znow :) nalezy uwazac co sie wpisalo w ds 160 o dlugosci pobytu..aby nie bylo ze Pani wpisala tak a zrobila cos innego ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...