Kamil0609 Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Witam chcialbym wyjechac do Stanów do pracy, ale nie bardzo wiem o jaka wize mam sie starac... I jak wyglada wymiana prawa jazdy w stanach? trzeba robic jakies testy lub egzaminy... Moze ktos pomoze???
KaeR Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Możesz wszystko znaleźć tu: http://forum.usa.info.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 i tu: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe.html
kzielu Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Odpowiedz brzmi - o zadna nie możesz się starać...
KaeR Napisano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Poczytaj o wizie H. Kto o nią występuje? Ty, wielkanocny zajączek, pracodawca czy może czerwony kapturek?
Kamil0609 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Poczytaj o wizie H. Kto o nią występuje? Ty, wielkanocny zajączek, pracodawca czy może czerwony kapturek? No nie wiem może mi podpowiesz co nieco jeżeli znasz się na tym bo ja przyznaje ze jestem zielony, w poniedziałek wybieram się do Ambasady Amerykańskiej i zapytam o jaka wizę moge się starac żeby wyjechać legalnie do pracy. Myślałem ze co nieco sie dowiem na tym forum ale jak widze chyba nic!
kzielu Napisano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 No nie wiem może mi podpowiesz co nieco jeżeli znasz się na tym bo ja przyznaje ze jestem zielony, w poniedziałek wybieram się do Ambasady Amerykańskiej i zapytam o jaka wizę moge się starac żeby wyjechać legalnie do pracy. Myślałem ze co nieco sie dowiem na tym forum ale jak widze chyba nic! Ależ dowiedziałeś się wszystkiego - mam Ci napisać większym fontem że o żadną ? Aż tak naiwny jesteś że myślisz że możesz sobie pójść do ambasady i wystąpić o wizę umożliwiającą pracę ? Miliardy ludzi takie wizy chcą, jakiś pomysł dlaczego akurat Ty miałbyś ją dostać ? Poza tym dostałeś linki do poczytania - przeczytałeś ? O wizy pracownicze występują pracodawcy. Daj znać jak poszło w ambasadzie...
Kamil0609 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 Będę występował o wizę w innym kraju a nie w Polsce to po pierwsze po drogie mieszkam w kraju z którego mieszkańcy nie musza występować o wizę zeby lecieć do USA po trzecie mam nie miałem żadnych problemów z prawem a tu najbardziej na to zwracają uwage(z tego co słyszałem) Chciałem tylko zapytać o rodzaje wiz pracowniczych bo nie orientuję sie o jaka pytać najlepiej...
KaeR Napisano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2013 No nie wiem może mi podpowiesz co nieco jeżeli znasz się na tym bo ja przyznaje ze jestem zielony, w poniedziałek wybieram się do Ambasady Amerykańskiej i zapytam o jaka wizę moge się starac żeby wyjechać legalnie do pracy. Myślałem ze co nieco sie dowiem na tym forum ale jak widze chyba nic! Liczyłem na trochę własnej inicjatywy, co jest potrzebne przy załatwianiu sobie pracodawcy. Jeśli kzielu napisał Ci, że nie Ty starasz się o wizę i zakładając, że wielkanocny zajączek i czerwony kapturek to postacie fikcyjne, zostaje pracodawca. Żeby Ci zaoszczędzić wizyty ambasadzie: Osoby udające się do Stanów Zjednoczonych z zamiarem podjęcia pracy tymczasowej w ustalonym wcześniej miejscu pracy powinny posiadać wizy typu H. Zatrudnienie powinno być uprzednio zatwierdzone przez Urząd Imigracyjny (USCIS) na podstawie petycji złożonej na formularzu I-129H przez pracodawcę z USA. Czy posiadasz wykształcenie i umiejętności, które są unikalne w USA? Potencjalny pracodawca chcący Cie zatrudnić musi udowodnić, że nie znalazł osoby spełniającej wymagania pośród obywateli i rezydentów. Zwolnienie z wiz dotyczy tylko wiz turystycznych i musisz być obywatelem danego kraju. Nie ma to, żadnego związku z wizami pracowniczymi, które obowiązują nawet w przypadku turystycznego ruchu bezwizowego. Sprawa wygląda troszkę lepiej jeśli posiadasz obywatelstwo kanadyjskie lub australijskie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.