Paulina_89 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 ale brat moze zasponsorowac jego szkole,nauke,moze tez znalesc przyszla zone To mialem na mysli piszac ze jak kto sie nie da nic zrobic znam wiele historii ze dalo sie jak i takich ze takie powiazania nic nie daly i obcy czlowiek pomogl wiecej niz taka bliska rodzina. ps czasem te nieformalne sa wiecej warte,bo znajac osoby da sie cos wykombinowac To prawda, zgadzam sie Ale znalezc zone dla kogos? hmm... to moze byc trudne, ale rozne rzeczy sie dzieja
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Paulina ja znam takie przypadki ze zone-meza sie znalazlo bez zadnego trudu aby trzeba chciec,szukac jak i takie przypadki ze pare lat to moze zajac
brizzard Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Mozliwe:) Wlasnie myslalem czy by niebylo takiej opcji sponsorowania mnie czy cus takiego....Wiem ze musze dopiac swego i wyjechac z tego poje****** kraju bo mam dosyc juz tego ....jezyk znam wiec nie byloby proiblemu z praca...tak sadze:P
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 jak tak umiesz jezyk to masz tak np strone http://www.uscis.gov/portal/site/uscis kolejna sprawa to co umiesz bo z tego co piszesz to nadal sie uczysz ale nie piszesz czego sie uczysz,czy to lubisz,umiesz cos ?bo sam jezyk to za malo troche .
kig Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Jezyk I checi to za malo. Przydalyby sie jeszcze checi twojego wujka do wylozenia tysiecy dolarow na twoja nauke I udowodnienie uscis ze taka tez kwote posiada I przeznacza na twoje wyksztalcenie. A Sly zspomnial dodac, ze NIE jest to absolutnie droga do emigracji, jedynie pobyt tymczasowy. Dopoki bedziesz chodzil do szkoly I wujek wykladal na nia ciezkie pieniadze, bedziesz mial status studenta. Jak szkole przerwiesz to zegnaj usa. A szkola I tak kiedys sie konczy I bedziesz musial wyjechac, bo jak mowilam, samo chodzenie do szkoly ani wujek GC ci nie dadza.
KaeR Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Jezyk I checi to za malo. Przydalyby sie jeszcze checi twojego wujka do wylozenia tysiecy dolarow na twoja nauke I udowodnienie uscis ze taka tez kwote posiada I przeznacza na twoje wyksztalcenie. A Sly zspomnial dodac, ze NIE jest to absolutnie droga do emigracji, jedynie pobyt tymczasowy. Dopoki bedziesz chodzil do szkoly I wujek wykladal na nia ciezkie pieniadze, bedziesz mial status studenta. Jak szkole przerwiesz to zegnaj usa. A szkola I tak kiedys sie konczy I bedziesz musial wyjechac, bo jak mowilam, samo chodzenie do szkoly ani wujek GC ci nie dadza. No tak kategorycznie nie będzie musiał. Ile ludzi zrobiło imigrację przez szkołę i potem pracę?
kig Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgadza sie, ale szkola I wujek to nie droga "bezposrednia", to staram sie mu wytlumaczyc. Po szkole wiele sie moze wydarzyc...
brizzard Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Tak myslalem ze moze daloby rade przez Kanade sie dostac tam nie trzeba miec wizy z tego co dobrze slyszalem:)Ogolnie hotelarstwo, ale jestem wszechstronny :)
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 ale wiesz ze mozesz byc na granicy zawrocony ?to nie Unia ze wjezdzasz masz rozmowe z urzednikiem i on podejmuje decyzje czy Cie wpuscic czy tez nie.. a potem z Kanady jak do USA,jaki wtedy masz status w USA?mozesz wtedy pomarzyc o legalizacji pobytu a kiedy Cie zlapia to czekasz na deportacje,potem do samolotu i juz jestes po za USA.
Paulina_89 Napisano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Tak myslalem ze moze daloby rade przez Kanade sie dostac tam nie trzeba miec wizy z tego co dobrze slyszalem:)Ogolnie hotelarstwo, ale jestem wszechstronny :) Chłopie, gdyby to działało, to loterii wizowej by nie trzeba bylo robic
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.