KaeR Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 No wlasnie, i kazdy to inaczej rozumie i sama nie wiwm jak to z tym jest. Bo jezeli fakrycznie jest podreczny i osobista max 12 kg to jestem troche w dupie bo mam 16 Dwa razy w życiu ważyli mi podręczny i to było w locie. Jest szansa, że przejdzie 4 kilko więcej. Udawaj tylko, że walizka jest lekka.
mathew75 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Teraz linie szukają wszędzie pieniędzy. Ja bym nie ryzykował z 16-toma kilogramami. Nie tak dawno, jako jedyna linia sieciowa w europie, KLM wprowadził płatny bagaż odprawiany, na trasach po europie. Mogą się więc przyglądać bagażowi kabinowemu. Nie możesz części przepakować?
juliankax Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Teraz linie szukają wszędzie pieniędzy. Ja bym nie ryzykował z 16-toma kilogramami. Nie tak dawno, jako jedyna linia sieciowa w europie, KLM wprowadził płatny bagaż odprawiany, na trasach po europie. Mogą się więc przyglądać bagażowi kabinowemu. Nie możesz części przepakować? No wlasnie nie, bo bagaz rejestrowany ma juz 27 kg i musze kilka rzeczy zostawic
juliankax Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Wracajac teraz ze Stanow lecialam Delta KLM. Mialam 1 walizke podreczna, na pewno miala wiecej anizeli 12 kg, oprocz tego torbe z laptopem, i wypchana po brzegi torebke. nikt mi nie zwrocil uwagi a musze przyznac ze wygladalam troche przepakowana a bagazu bylo zdecydowanie wiecej . No wlasnie moj bagaz podreczny ma 11 kg a w mojej toribe osobitej mam komputer i rozne pierdoly i waza 5 kg, nigdy nie slyszalam aby wazli torbe osobista ale moja jest tak troszke duza
KaeR Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 nigdy nie slyszalam aby wazli torbe osobista ale moja jest tak troszke duza Zdaża się, szczególnie jak jest dużawa lub wygląda na cieżką. Jest nawet taka wstążka, która przewlekają "approved cabin baggage".
juliankax Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 jeju, i co ja mam teraz zrobic Chyba zaryzykuje, najwyzej bede wyjmowala rzeczy i kiedys przy okazji je zabiore albo paczka
KaeR Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 jeju, i co ja mam teraz zrobic Chyba zaryzykuje, najwyzej bede wyjmowala rzeczy i kiedys przy okazji je zabiore albo paczka Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie.
mathew75 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeśli Ci BARDZO zależy, to przepakuj do walizy rejestrowanej i zapłać over weight. To bardzo słono kosztuje (i tak już musisz zapłacić, bo dopuszczalne jest 23 kg, a Ty masz 27 ), ale jeśli jest to aż tak konieczne :-)
KaeR Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeśli Ci BARDZO zależy, to przepakuj do walizy rejestrowanej i zapłać over weight. To bardzo słono kosztuje (i tak już musisz zapłacić, bo dopuszczalne jest 23 kg, a Ty masz 27 ), ale jeśli jest to aż tak konieczne :-) Wyjdzie dodatkowo chyba $100. Niewiele więcej niż paczka 6kg do Polski.
mi0706 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 A nie lepiej jest zostawić sobie trochę miejsca na rzeczy, które tam na pewno kupisz? Ja miałem ten problem i musiałem moje zakupy ograniczać! chyba że lecisz na stałe!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.