dextrino Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Wróciłem własnie z USA dokładnie wczoraj. Od znajomych dostałem kopertę z SSN która leżała u nich ponad 10 lat. W środku pisze Social Security Number Valid for Work Only With INS Authorization. Nigdy nieużywałem tego numeru i chyba już nigdy nie użyje. Ktoś wie jakie możliwości ma ten numer z taką adnotacją?
Joyanna Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 To znaczy,ze SSN jest wazny jesli starasz sie o prace tylko z EAD badz Zielona karta.
kzielu Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Wróciłem własnie z USA dokładnie wczoraj. Od znajomych dostałem kopertę z SSN która leżała u nich ponad 10 lat. W środku pisze Social Security Number Valid for Work Only With INS Authorization. Nigdy nieużywałem tego numeru i chyba już nigdy nie użyje. Ktoś wie jakie możliwości ma ten numer z taką adnotacją? Żadne. Jak każdy jeden numer SSN sam z siebie nie daje nic, a ten dodatkowo wymaga EADu.
dextrino Napisano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2013 czyli dobrze, że zostawilem go w USA? Nie chciałem go brac ze sobą a itak pojdzie pewnie do niszczarki.
lochraven Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Numer i tak jest do Ciebie przypisany, zniszczenie karty nie powoduje pozbycia się numeru.
dextrino Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Ale bede miec za to pewnosc ze nikt mi go nie uzyje pod noja nieobecnosc ;-)
mick Napisano 22 Października 2013 Zgłoś Napisano 22 Października 2013 Witam. W 1998 byłem w Stanach na Work&Travel i dostałem SSN. Teraz staram się o Zieloną Kartę. Mam pytanie, czy po przylocie do Stanów, mogę korzystać z tego numeru od razu i szukać pracy?
polska201 Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 Nie jestem pewna ale wydaje mi sie, ze pierwsze musisz pojsc do SSO z GC i tam "zaktualizuja" twoj SSN (jako rezydent). Wiem, ze numer zostaje na zawsze taki sam nawet jesli zmieniasz twoj status w US
kzielu Napisano 23 Października 2013 Zgłoś Napisano 23 Października 2013 Mozesz od razu szukać pracy. Numer można zaktualizować ale nie ma to większego znaczenia i nie jest przeszkodą jeżeli chodzi o szukanie pracy. Popatrz na wymagania I-9 - SSN + GC je spełnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.