Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wróciłem własnie z USA dokładnie wczoraj. Od znajomych dostałem kopertę z SSN która leżała u nich ponad 10 lat. W środku pisze Social Security Number Valid for Work Only With INS Authorization. Nigdy nieużywałem tego numeru i chyba już nigdy nie użyje. Ktoś wie jakie możliwości ma ten numer z taką adnotacją?

Napisano

Wróciłem własnie z USA dokładnie wczoraj. Od znajomych dostałem kopertę z SSN która leżała u nich ponad 10 lat. W środku pisze Social Security Number Valid for Work Only With INS Authorization. Nigdy nieużywałem tego numeru i chyba już nigdy nie użyje. Ktoś wie jakie możliwości ma ten numer z taką adnotacją?

Żadne. Jak każdy jeden numer SSN sam z siebie nie daje nic, a ten dodatkowo wymaga EADu.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam. W 1998 byłem w Stanach na Work&Travel i dostałem SSN. Teraz staram się o Zieloną Kartę. Mam pytanie, czy po przylocie do Stanów, mogę korzystać z tego numeru od razu i szukać pracy?

Napisano

Nie jestem pewna ale wydaje mi sie, ze pierwsze musisz pojsc do SSO z GC i tam "zaktualizuja" twoj SSN (jako rezydent). Wiem, ze numer zostaje na zawsze taki sam nawet jesli zmieniasz twoj status w US

Napisano

Mozesz od razu szukać pracy. Numer można zaktualizować ale nie ma to większego znaczenia i nie jest przeszkodą jeżeli chodzi o szukanie pracy. Popatrz na wymagania I-9 - SSN + GC je spełnia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...