Skocz do zawartości

Jakie Sa Mozliwosci Emigracji Do Usa ?

DEMichalek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak, wiem o tym spokojnie :)

praktycznie rzecz ujmujac zaden problem.

Gorszym problemem jest amerykanka.. No chyba ze sie dziecko stuknie :D

Dziecko w niczym nie pomoze,jak stukniesz,kobita sie rozmysli,slubu nie wezmie z toba, to nie dosc,ze bez papierow to jeszcze alimenty placil bedziesz ^_^

Napisano

Tak, wiem o tym spokojnie :)

praktycznie rzecz ujmujac zaden problem.

Gorszym problemem jest amerykanka.. No chyba ze sie dziecko stuknie :D

Uwielbiam takie podejście. :) Już myśl o dodatkowym sponsorze, bo takie co się dają stukać łatwo nie koniecznie są CEO Apple.

Napisano

Witam Wszystkich.

Z gory przepraszam za poruszenie tego tematu i brak polskiej czcionki ale korzystam z niemieckiego sprzetu.

Tak wiec chcialbym uzyskac informacje na temat mozliwosci emigracji do usa - oprocz loterii green carty.

Od 6lat mieszkam w niemczech i tutaj tez pracuje ( mam obywatelstwo polskie i niemieckie ) jednak od zawsze chcialem wyjechac i z tego wzgledu tutaj pracuje i odkladam pieniadze na poczatki zycia w ameryce.

Jakie mam mozliwosci ? W gre nie wchodzi sponsorowanie gdyz chce pracowac jako kierowca a poza tym jestem tylko po zawodowce.

Prosze o jakas rade.

Michal

Praktycznie to tylko ślub z obywatelką USA . Wiza pracownicza zupełnie nie rozwiązuje niczego ,to tylko tymczasowe pozwolenie na prace które i tak nie łatwo dostać.

Napisano

Czyli jak bede w stanach, znajde sobie zone ( dziwnie to brzmi... ) i bedzie wszystko dobrze co dalej ?

Na niemieckim paszporcie moge tam byc tylko 3 miesiace... Wiec ? Jakas dalsza wiza ?

Napisano

Na niemieckim paszporcie moge tam byc tylko 3 miesiace... Wiec ? Jakas dalsza wiza ?

Generalnie nie. 90 dni i wyjazd. Jeśli ożenisz się podczas wyjazdu na VWP może to być potraktowane jako oszustwo.

Jeśli Cię interesuje temat: co po ślubie z Amerykanką na terenie USA, to znajdziesz tego na forum dużo... i jeszcze więcej.

Napisano

Dobrze rozumiem, dziekuje bardzo za pomoc.

Jeszcze takie jedno pytanie.

Jak myslicie, ciezko jest znalezc jakas kobiete ktora za oplata chcialaby sie ozenic ? Jakos nie wierze w swoje mozliwosci co do poznania kobiety normalnie dlatego mozna i zaplacic...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...