Wolf Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Ale masz świadomość tego, że i tak w USA musisz robić od nowa prawko, bo europejskie Ci się zasadniczo do niczego nie przyda?
DEMichalek Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Tak, wiem o tym spokojnie praktycznie rzecz ujmujac zaden problem. Gorszym problemem jest amerykanka.. No chyba ze sie dziecko stuknie
Joyanna Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Tak, wiem o tym spokojnie praktycznie rzecz ujmujac zaden problem. Gorszym problemem jest amerykanka.. No chyba ze sie dziecko stuknie Dziecko w niczym nie pomoze,jak stukniesz,kobita sie rozmysli,slubu nie wezmie z toba, to nie dosc,ze bez papierow to jeszcze alimenty placil bedziesz
KaeR Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Tak, wiem o tym spokojnie praktycznie rzecz ujmujac zaden problem. Gorszym problemem jest amerykanka.. No chyba ze sie dziecko stuknie Uwielbiam takie podejście. Już myśl o dodatkowym sponsorze, bo takie co się dają stukać łatwo nie koniecznie są CEO Apple.
dareknow0 Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Witam Wszystkich. Z gory przepraszam za poruszenie tego tematu i brak polskiej czcionki ale korzystam z niemieckiego sprzetu. Tak wiec chcialbym uzyskac informacje na temat mozliwosci emigracji do usa - oprocz loterii green carty. Od 6lat mieszkam w niemczech i tutaj tez pracuje ( mam obywatelstwo polskie i niemieckie ) jednak od zawsze chcialem wyjechac i z tego wzgledu tutaj pracuje i odkladam pieniadze na poczatki zycia w ameryce. Jakie mam mozliwosci ? W gre nie wchodzi sponsorowanie gdyz chce pracowac jako kierowca a poza tym jestem tylko po zawodowce. Prosze o jakas rade. Michal Praktycznie to tylko ślub z obywatelką USA . Wiza pracownicza zupełnie nie rozwiązuje niczego ,to tylko tymczasowe pozwolenie na prace które i tak nie łatwo dostać.
DEMichalek Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 A czy jako obywatel niemiec nie mam zadnych wiekszych szans na to ? W koncu jest to jednak narod bardziej mile widziany w usa niz polska..
DEMichalek Napisano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Czyli jak bede w stanach, znajde sobie zone ( dziwnie to brzmi... ) i bedzie wszystko dobrze co dalej ? Na niemieckim paszporcie moge tam byc tylko 3 miesiace... Wiec ? Jakas dalsza wiza ?
KaeR Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Na niemieckim paszporcie moge tam byc tylko 3 miesiace... Wiec ? Jakas dalsza wiza ? Generalnie nie. 90 dni i wyjazd. Jeśli ożenisz się podczas wyjazdu na VWP może to być potraktowane jako oszustwo. Jeśli Cię interesuje temat: co po ślubie z Amerykanką na terenie USA, to znajdziesz tego na forum dużo... i jeszcze więcej.
DEMichalek Napisano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Dobrze rozumiem, dziekuje bardzo za pomoc. Jeszcze takie jedno pytanie. Jak myslicie, ciezko jest znalezc jakas kobiete ktora za oplata chcialaby sie ozenic ? Jakos nie wierze w swoje mozliwosci co do poznania kobiety normalnie dlatego mozna i zaplacic...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.