imlittledrunk Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 W jakich stanach można zdawać egzamin GDE?
katlia Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 Czy chodzi ci o GED? Jezeli tak, to wszedzie.
imlittledrunk Napisano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2013 dokładnie chodizło mi o ty czy obcokrajowcy mogę zdawać wszędzie .
River Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 Kazdy stan ma troche inne wymagania i raczej musisz byc rezydentem danego stanu aby podejsc do egzaminu.Najlepiej dowiadywac sie u zrodla. http://www.passged.com/ged-test-online.php
katlia Napisano 5 Października 2013 Zgłoś Napisano 5 Października 2013 Ale dlaczego obcokrajowiec ma zdawac GDE? Egzamin nie znaczy nic poza granicami Stanow. Ale jezeli chodzi ci o obcokrajowca ktory wyemigrowal do USA, to tak jak pisze River.
imlittledrunk Napisano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Chcę jechać na ostatni rok liceum do stanów, a wiem, że w większości szkół nie można otrzymać High School Diploma, dlatego interesuje mnie GED, aby nie musieć powtarzać roku w Polsce.
stefanCK.Boston Napisano 25 Października 2013 Zgłoś Napisano 25 Października 2013 Hmm, jak to nie można dostać High School Diploma..? Ja jestem zapisany teraz do szkoły PennFoster i nie wiem nic na temat tego, że nie dostane świadectwa ukończenia.. możesz cos rozwinać..?
imlittledrunk Napisano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Każda organizacja mówi mi , ze to czy ktoś otrzyma High School Diploma zależy od prawa w danym stanie i dobrej woli dyrektora. I nawet jeśli prawo pozwala aby obcokrajowcy otrzymali HSD to w 90% dyrektorzy się nie zgadzają , a ja przed wyjazdem musze mieć pewność, że otrzymam papierek o ukończeniu szkoły.
katlia Napisano 29 Października 2013 Zgłoś Napisano 29 Października 2013 W wiekszosci szkol, aby dostac high school diploma trzeba spelnic wszystkie wymagania danej szkoly, ktorych po jednym roku nauki nie spelnisz. Uczniowie ktorzy przyjezdzaja na jeden rok przewaznie dostaja tylko oficjalne potwierdzienie ze uczen skonczyl takie-a-takie kursy i stopnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.