everlost Napisano 18 Października 2013 Zgłoś Napisano 18 Października 2013 Witam. Mimo moich co rocznych prob uzyskania zielonej karty lub wizy turystycznej nie udalo mi sie do tej pory nic wiec chce sprobowac w&t. Od zawsze ciagnelo mnie do LA. Problem w tym ze naczytalem sie ze uczniowie szkol policealnych w trybie zaocznym nie moga jechac ale gdzies indziej wyczytalem ze to zalezy od biura ktore nam ten wyjazd organizuje. A moze pomoze to ze studiowalem informatyke zaocznie przez jeden semestr (nie caly). Bede wdzieczny o konkretne odp.
sly6 Napisano 18 Października 2013 Zgłoś Napisano 18 Października 2013 a za co nie dostales tej wizy turystycznej>? pamietaj ze czasami bierze sie pod uwage takie cos jak odmowa wizy turystycznej i wtedy o work i travel moze byc ciezko.
everlost Napisano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2013 Oficjalnie dlatego ze podejrzewa ze chce tam zostac bo nei mam do czego wrocic do polski. A nie oficjalnie to pewnie mial zly dzien bo jakos nerwowy byl. Moze teraz latwiej mi dadza bo jakis czas temu nabylem darowizne z gospodarstwem, domem i mieszkaniem to teraz nei zarzuci mi ze nie mam do czego wrocic.
sly6 Napisano 19 Października 2013 Zgłoś Napisano 19 Października 2013 a jak pokazesz te dokumenty bez pytania?
everlost Napisano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2013 Chyba nie zrozumialem;p Jesli znowu powie to samo to powiem ze mam i moge mu na dowod pokazac akt notarialny. No ale mniejsza. Bardziej mi teraz chodzi o w&t czy przejdzie z ta szkola.
barbek82 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 zamiast LA polecam SD. Ja jechalem z Columbus w Lodzi w 2004 i zostalem na stale.
everlost Napisano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2013 A moglbys powiedziec cos wiecej na ten temat? SD ma sie rozumie San Diego? W sumie do LA nie daleko. Wyporzyczyl bym turystyka na kilka dni i w droge:)
barbek82 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 San Diego jest duzo przyjemniejszym miastem do zycia niz LA. w LA bylem pare razy ale jak zobaczylem SD to na nic innego bym tego miasta nie zamieni. Autem niedaleko, chyba, ze utkniesz w korku
everlost Napisano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Piszac turystyka mialem na mysli motocykl szosowo turystyczny. Mi SD sie kojarzy z nielegalnymi emigrantami z meksyku i wysoka przestepczoscia. Moze sie myle ale mam takie uprzedzenia;p
barbek82 Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 e tam, mieszkam od 2 mcy w san diego, nikt mnie nie napadl, szyb mi nikt nie powybijal, meksykowo jest na poludniu miasta ale tam nie chodze bo nie ma po co duzo cudzoziemcow i studentow z europy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.