xox Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Witajcie, Chciałabym ubezpieczyć się na kilkumiesięczny pobyt USA. Czy kwota 160 000 zł będzie wystarczająca czy lepiej wybrać 250 000 zł - wtedy ubezpieczenie jest 100 zł droższe. Wcześniej ubezpieczałam się w PZU, ale było dosyć drogo, a i tak z niego nie skorzystałam, dlatego teraz zastanawiam się nad ERGO Hestia "You Can Drive". Czy muszę ubezpieczyć się jeszcze przed wylotem czy jest to możliwe gdy jestem już w Stanach? Czy urzędnicy na lotnisku zwracają uwagę na ubezpieczenie? Poprzednio o nic mnie nie pytali. Pozdrawiam.
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 160K czyli $53K to nie jest dużo. Lepiej chyba dopłacić i spać spokojniej. 250 to też nie jest jakaś sensacja. Nikt nie sprawdza ubezpieczenia na wjeździe.
sly6 Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 i wykupic przed wyjazdem takie ubezpieczenie,moim zdaniem
xox Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 dziękuję za odpowiedzi! KaeR uważasz, że w przypadku wypadku czy pobytu w szpitalu ta suma byłaby wyższa? sly6, a co jeśli nie dostanę pobytu tak długiego jak sobie wykupię ubezpieczenie?
sly6 Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 to mozesz ubezpieczenie przedluzyc nie ma z tym zadnego problemu.
KaeR Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 dziękuję za odpowiedzi! KaeR uważasz, że w przypadku wypadku czy pobytu w szpitalu ta suma byłaby wyższa? sly6, a co jeśli nie dostanę pobytu tak długiego jak sobie wykupię ubezpieczenie? Podczas pobytu w szpitalu? Za złamaną nogę znajomy dostał rachunek na $5K. Pobyt w szpitalu jest znacznie droższy.
xox Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 oo to w porządku czyli mogłabym sobie wykupić ubezpieczenie na kilka dni, a następnie przedłużyć na kilka miesięcy bez problemu?
polska201 Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2013 proponuje ci wykupic ubezpieczenia w pzu lub w warta. Wiem ze sa drogie ale w razie "W" przynajmiej wyplacaja, w innym tanszych firmach to roznie bywa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.