kullfitre Napisano 1 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2013 Witam jakie mam szanse na dostanie wizy? Moja siostra ma obywatelstwo w USA, studiuje i ma dzieci. Ja i moja koleżanka również jesteśmy na studiach, chcielibyśmy jechać na wakacje jakie warunki trzeba spełnić i jakie są szanse? Czy wogóle ma sens aplikować? Ja byłem już dwukrotnie w USA na B-2. Potrzebne byłyby 2 zaproszenia? Pozdrawiam
sly6 Napisano 1 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2013 Nie sa potrzebne zaproszenia a warunki masz opisane na stronie Ambasady jak i forum a jak wyszlo z tym pobytem ostatnim?wyleciales na czas z USA/? ile byles ostatnio w USA ostatnio?pokazales ze jednak sie uczysz ? bo to sa wazne sprawy a nie zaproszenie.
kullfitre Napisano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Przedłużyłem pobyt o 3 dni i wyleciałem na czas. Ostatnio byłem 6miesiecy, nie miałem wtedy dokumentu że się ucze dalej ale rozmawiałem z konsulem w NY i powiedziałem że mam zamiar studiować dalej i pomagać siostrze przez okres 6miesiecy i uwierzył w prawde Rozumiem czyli głównie chodzi o sytuacje finansową. Nie jest obecnie za różowa i może być z tym problem? Siostra jest sama z dziećmi i studiuje, chociaż mieszka w domu z 3bedrooms jeszcze przez okres 2lat. A co gdyby pokazać że jedzie sie do stanów z własnymi pieniedzmi orientujecie sie ile trzeba mieć aby dostać wize?
sly6 Napisano 17 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 To ile pokazesz ,ze masz 20 tys dol? myslisz ze pokazanie kwoty to pomoze z wiza,?od tego nalezy zaczac jak pokazac wykaz z konta bez pytania oraz ze ta kasa jest moja a nie pozyczona... Nie rozmawiales z Konsulem ,rozmawiales z urzednikiem imigracyjnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.