Skocz do zawartości

Nowe Zasady International Experience Canada 2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rok temu podobnie bylo ;)

jedni wczesniej dostawali odpowiedz a inni czekali i czekali i sie wkur...... ;)

chyba ze sie teraz IEC poprawilo i kazdy dostanie w podobnym czasie :)

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jestem dopiero na etapie kwestionariusza i tam jest pytanie

Have you visited or lived any one of the designated countries for 6 consecutive months in the last year?

Odpowiedzialam "YES", poniewaz mieszkalam 8 miesiecy w Kanadzie, ale kiedy sprawdzilam te 'designated countries' okazalo sie, ze tam nie ma wyszczegolnionej Kanady.

Wiec czy powinnam zaznaczyc "NO"?

Druga sprawa....kilka lat temu chorowalam na nowotwor zlosliwy, ale zostalam wyleczona. Zamierzam jechac do akredytowanego przez CIC lekarza (w Warszawie lub w Krakowie) z zaswiadczeniem od mojego onkologa ze jestem wyleczona. Czy moja choroba z przeszlosci moze miec wplyw na decyzje CIC o nie przyznaniu mi POE?

Napisano

Dziekuje sly6.

W jednym z tych linkow znalazlam info, ze nalezy jajpierw wyslac aplikacje do CIC i dopiero po tym czekac na instrukcje doyczace medical exam. Czy to oznacza, ze medical exam trzeba zrobic pozniej i pokazac oficerwi na granicy? Znam osobiscie uczestnija IEC z 2010 roku, ktory robil medical exam dopiero po przylocie do Kanady. Czy teraz tez tak jest?

Napisano

Taki mały off-topic. Jest nowa lista eligible occupations i oba moje zawody są na liście. Mam szansę dostać się do Kanady na podstawie wykształcenia :D. Mam w związku z tym klika pytań odnośnie testu językowego (to jest jakiś CELPIP, gdzie to się zdaje?)

@Sly

Mógłbyś mnie pokierować na jakieś forum tutaj, gdzie wszystkiego się dowiem?

Napisano

Witajcie,

Mam wielki problem z tym MyCIC. Bardzo proszę o pomoc, gdyż umartwiam się z tym już dobre kilka dni.

1) Załączyłam wszystkie required documents i nie wiem dlaczego nie mogę przejść dalej :( nic mi się nowego nie pokazuje, a obok każdego z wymaganych doc mam napisane już provided... Nie wiecie co może być na rzeczy?

2) Wydrukowałam to IMM1295 (ten główny formularz Application for Work Permit Made Outside of Canada) oczywiście wcześniej wypełniłam i wygenerowałam te kody. Podpisałam, naniosłam datę i pokazało mi, że nie może ten formularz być załączony w formie skanu.. Załączyłam więc wersję z kodami bez podpisu.. Czy tak to ma wyglądać? Nie mam pojęcia co mam teraz z tym zrobić..

Czekam na info, jeśli ktoś coś wie :)

Napisano

@Paulinka

Napiszę jak to było u mnie. Wypełniłam IMM1295 i wygenerowałam kod bez podpisu. W takiej postaci załączyłam do wniosku.

Oba formularze dotyczące Family Information wypełniłam na komputerze, wydrukowałam, podpisałam ręcznie, zeskanowałam i skany załączyłam do wniosku.

Do tego wypełniłam formularz Schedule1, bo skoro tam był, to pomyślałam że na wszelki wypadek nie zaszkodzi. W tym formularzu wygenerowałam kod i załączyłam w formie elektronicznej bez podpisywania.

W każdym razie cały wniosek przeszedł, nie miałam problemu z przejściem dalej.

Nie widzisz gdzieś jakiegoś przycisku Submit albo Continue?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...