Klaudiaa Napisano 9 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2013 Witam, Mam pytanie na temat wizy dla niepłnoletnich. Mam 16 lat, na wakacje (będę już miała ukończone 17 lat ) chciała bym polecieć na wakacje do wujka do chicago ale nie wiem czy po wize mogę stanąć bez rodziców czy jako niepełnoletnia muszę się stawić z mamą ? I czy były by jakiś problemy na lotnisku gdybym leciała z pełnoletnim bratem, musiała bym mieć jaką zgodę rodzica i czy ona musiała by być podpisana przez oboje rodziców czy wystarczy jeden ? Z góry dziękuje za odpowiedzi
marcin1 Napisano 9 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2013 ja jak pierwszy raz leciałem to miałem 16lat.Też się obawiałem,załatwiałem zgody itp a i tak okazało się że nic nie było potrzebne.
Klaudiaa Napisano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Listopada 2013 ja jak pierwszy raz leciałem to miałem 16lat.Też się obawiałem,załatwiałem zgody itp a i tak okazało się że nic nie było potrzebne. A jak stawałeś po wizę to nie było żadnego problemu z tym że jesteś za młody itp ?
marcin1 Napisano 10 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2013 po 1 wize byłem z mamą ponieważ również z nią ubiegałem się o wize,ale o 2 ( miałem wtedy 17 lat i 8-9 miesięcy ) starałem się już sam.Nawet pytałem pracownika czy mogę iść na rozmowę z moim prawnym opiekunem ( czyli rodzicem ) ale powiedział że w tym wieku to już wchodzę sam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.