bobot48 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Witam Wszystkich. Chcialbym dowiedziec się jak wygląda sprawa z wiza dla małego dziecka. Moja córka ma w tej chwili 15 miesięcy. W marcu moja żona chciałby polecieć z Nią do usa do siostry. Ja i żona mamy wizy na 10 lat. Bylismy tam kilka razy i zawsze wracalismy na czas. Z tego co wiem nie musze chyba jechać z córka do ambasady. Wiem tylko ogólnikowo jak to wygląda. Jaka jest szansa że córka dostanie wizę? Ktoś może przerabiał ten temat i coś podpowie? Z góry dziękuję za pomoc.
Dragony Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 dzieci poniżej 13tego roku życia, których rodzice mają wizy, dostają wizy bez problemu. Nie musisz nawet jechać do ambasady - wysyłasz paszport małej kurierem, po wypełnieniu wniosku na stronie i wniesieniu opłaty.
bobot48 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 dzieci poniżej 13tego roku życia, których rodzice mają wizy, dostają wizy bez problemu. Nie musisz nawet jechać do ambasady - wysyłasz paszport małej kurierem, po wypełnieniu wniosku na stronie i wniesieniu opłaty. A jak to wygląda krok po kroku? Wnoszę opłatę, wypełniam wniosek i wysyłam wniosek z paszportem i potwierdzeniem zapłaty i wszystko? Nie muszę nigdzie dzwonić umawiać się na spotkanie?
sly6 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 krok po kroku www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-svc-visachild.asp jak odpowiesz na infolinii na pytania to Ci powiedza co i jak
bobot48 Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 Wielkie dzięki za link słabo wczoraj najwyraźniej szukałem . A jak to żona będzie leciała z córką to najlepiej żeby ona dzwoniła na infolinię czy ja mogę?
belcanto Napisano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2013 krok po kroku www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-svc-visachild.asp jak odpowiesz na infolinii na pytania to Ci powiedza co i jak na tej stronie sa informacje dotyczace dzieci, ktorych rodzice maja juz wizy, ja mam nieco inny problem, co z dzieckiem ( 10 lat), ktorego matka nie starala sie nigdy o wize, w akcie urodzenia ojciec nie figuruje, a ja jako ciotka chcialabym go w czasie wakacji zabrac na dwa tygodnie do USA. Rozumiem, ze trzeba wypelnic formularz, uiscic oplate i wyslac paszport dziecka wraz z pisemna zgoda? Moze ktos mial juz podobny przypadek?
bobot48 Napisano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Witam. Wracam do tematu. Na ile czasu takie małe dziecko może dostać wize? Na 10 lat to chyba odpada bo roczne dziecko a 10latek juz wogole inaczej wygladaja:)
Dragony Napisano 2 Marca 2014 Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 wydaje mi się, że wygląd nie ma tu nic do rzeczy. Moja córka dostała pierwsza wizę jak miała 1,5 roku i była to wiza na 10 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.