tina2907 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2014 "możliwość skorzystania z ruchu bezwizowego w razie odmowy i wprowadzenia takowego"? Nie rozumiem ;p Jeśli odmówią mi turystycznej z jakiegoś powodu to od razu gwarantuje mi zakaz korzystania z ruchu bezwizowego w przyszłości? ;p A co z tymi, którzy próbują po kilka razy? To już chyba jakaś czarna lista? ;p
dzoana Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Twoja pozycja będzie lepiej wyglądać, jeśli powiesz, że studiujesz (mogą zapytać o rok studiów, kierunek i co zamierzasz robić po nich) i będziesz kontynuowała dalej studia jako doktorantka, tutaj przyda się w razie ''W'' jakiś papierek z uczelni. Mogą również pytać Cię o zarobki Twoich rodziców skroo sama nie pracujesz. Co do wyjazdu do chłopaka to wiadomo jak to dla nich wygląda ''wylecisz i nie wrócisz'', ja bym odradzała wpisywanie czegokolwiek o chłopaku, ewentualnie wpisz we wniosku, że jedziesz do kuzyna, do rodziny i tam sie zatrzymasz na 2-3 miesiące.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 zadnego kuzyna nie wpisywac bo raz dobrze w Ambasadzie wiedza jak sie wpisuje takie cos oraz co wpisac kolejnym razem jak sie polapia ze kuzyn to nie kuzyn Nie ma na plus ze sie leci do kuzyna,rodziny a mozna sobie namieszac w papierach,w rozmowie bo jesli rodzina to co,i jak i wtedy stres gwarantowany Lepiej juz pisac ze sie leci do chlopaka,znajomego,przyjaciela mamy wiele takich postow co ktos tak wpisal i ma potem problem co zrobic potem ,co pisac aby dobrze bylo z tym kuzynem-rodzina niby to
asik997 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Bierz wizę B1/B2. Ja bym nic nie mówiła konsulowi o chłopaku. No, ale jak sama twierdzisz, że kończysz studia, i chcesz robić doktorat, to mów, że chcesz trochę pozwiedzać jako prezent na skończenie studiów. Chcesz nabrać wiatru w żagle przed październikiem bo zaczynasz doktorat. A, że wybierasz się na doktorat, to masz w planach wizyty na różnych konferencjach. Ja jak rzuciłam hasło, że może wezmę udział w jakiejś konferencji, to był wielki uśmiech konsula i życzył mi powodzenia.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 a inny Konsul zacznie sie dopytywac i co wtedy ? nalezy byc na wszystko przygotowanym
KaeR Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 A, że wybierasz się na doktorat, to masz w planach wizyty na różnych konferencjach. Słaby pomysł. Po wizę na zaś?
freja Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 A moze cos zwiazanego z kierunkiem studiow? W zaleznosci co studiujesz mozesz powiedziec, ze zawsze marzylas, zeby np. zobaczyc wall street, strukture skal Wielkiego Kanionu, szkielety dinozaurow z Utah, uslyszec amerykanski akcent w realu no nie wiem - w kazdym razie cos specyficznego dla twojego kierunku. Kuzyn? Na odleglosc zalatuje sciema, a chlopaka rowniez zdecydowanie odradzam. Te konferencje to nie taki zly pomysl, a w necie wszystkiego sie doszukasz.
sly6 Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 kazdy pomysl jest dobry pod warunkiem ze sie czlowiek dobrze przygotuj wrazie dodatkowych pytan ,szczegolow jakby tak kazdy Konsul zadal 1 pytanie to bylo by fajnie a tak czasami nie jest ,jak widac nawet po tym forum kazdy jest inny i moze zadac wiecej niz 1 pytan i wtedy mozna wpasc . a jak wiadomo czasami jest pare sekund na odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.