KaeR Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 kazdy pomysl jest dobry pod warunkiem ze sie czlowiek dobrze przygotuj wrazie dodatkowych pytan ,szczegolow To by oznaczało, że każdy doktorant ma wizę w kieszeni... A nie ma. :-)
asik997 Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Słaby pomysł. Po wizę na zaś? Doczytaj dokładnie co napisałam W najbliższym czasie jako turysta, a konferencje może w przyszłości, U mnie to zadziałało. Wiesz, raczej jak ludzie idą po wizę, to też z jakimiś planami na przyszłość. To tak samo jak by się czepiali w konsulacie, że teraz chcesz wizę, jak masz zamiar jechać dopiero w lipcu. Po co ci wiza na zaś. Przyjdź w czerwcu, albo na poczatku lipca.
KaeR Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Doczytaj dokładnie co napisałam W najbliższym czasie jako turysta, a konferencje może w przyszłości, U mnie to zadziałało. Wiesz, raczej jak ludzie idą po wizę, to też z jakimiś planami na przyszłość. To tak samo jak by się czepiali w konsulacie, że teraz chcesz wizę, jak masz zamiar jechać dopiero w lipcu. Po co ci wiza na zaś. Przyjdź w czerwcu, albo na poczatku lipca. Tak, tyko Ty dostałaś turystyczną i przy okazji służbową z tego co widzę. Kogo nie spytałem ma wizę łączoną, więc to nie jest tak, że wspomniałaś o konferencjach i dostałaś służbową. W jej przypadku, to na razie ona ma nikłe szanse na turystyczną a o służbową nie ma podstaw, bo to, że ktoś może kiedyś...
asik997 Napisano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 Tak, tyko Ty dostałaś turystyczną i przy okazji służbową z tego co widzę. Kogo nie spytałem ma wizę łączoną, więc to nie jest tak, że wspomniałaś o konferencjach i dostałaś służbową. W jej przypadku, to na razie ona ma nikłe szanse na turystyczną a o służbową nie ma podstaw, bo to, że ktoś może kiedyś... No widzisz, czasem takie wyrwanie się na zaś może pomóc. Kolega w zeszłym roku na pytanie, po co jedzie do Stanów, powiedział, że chwilowo to pozwiedzać Wielki Kanion. No i konsul stwierdził, że w takim przypadku, to mu służbowa nie potrzebna i dostał tylko turystyczną. A teraz biedaczyna musi sie starać o służbową, bo chce zaliczyć jakieś konferencje w maju. Zależy na kogo się trafi. Jeden zacznie doszukiwać się ściemy, drugi stwierdzi, że co będzie dziewczynie kariere naukową marnował.
tina2907 Napisano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 Heeej, dzięki wszystkim za poomocne uwagi. Chciałam się z wami podzielić dobrymi informacjami, choć myślałam że mam marne szanse to jednak... ;p Dostałam wizę, okazało się że nie było czym sie stresować, urzędnik w okienku nawet niewiele pytał, nie prosił o żadne dokumenty,najpoważniejsze pytanie brzmiało " Why Rhode Island" Ze stresu zaczełam odpowiadać po angielsku na pytania zadane po polsku co musiało wyglądać trochę komicznie. Nie wiem tylko na ile dostałam tę wizę, powiedział mi tylko że dostałam i niedługo odeślą... Bałam sie pytać o więcej żeby czar nie prysł i uciekłam szybko póki zdania nie zmienił ; P Grunt to się tam nie stresować za bardzo i będzie dobrze ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.