Skocz do zawartości

Odwiedziny U Chłopaka, Który Jedynie Studiuje W Usa, Kilka Pytań, Jakie Szanse?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kazdy pomysl jest dobry pod warunkiem ze sie czlowiek dobrze przygotuj wrazie dodatkowych pytan ,szczegolow

To by oznaczało, że każdy doktorant ma wizę w kieszeni... A nie ma. :-)

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Słaby pomysł. Po wizę na zaś?

Doczytaj dokładnie co napisałam :)

W najbliższym czasie jako turysta, a konferencje może w przyszłości, U mnie to zadziałało.

Wiesz, raczej jak ludzie idą po wizę, to też z jakimiś planami na przyszłość.

To tak samo jak by się czepiali w konsulacie, że teraz chcesz wizę, jak masz zamiar jechać dopiero w lipcu. Po co ci wiza na zaś. Przyjdź w czerwcu, albo na poczatku lipca.

Napisano

Doczytaj dokładnie co napisałam :)

W najbliższym czasie jako turysta, a konferencje może w przyszłości, U mnie to zadziałało.

Wiesz, raczej jak ludzie idą po wizę, to też z jakimiś planami na przyszłość.

To tak samo jak by się czepiali w konsulacie, że teraz chcesz wizę, jak masz zamiar jechać dopiero w lipcu. Po co ci wiza na zaś. Przyjdź w czerwcu, albo na poczatku lipca.

Tak, tyko Ty dostałaś turystyczną i przy okazji służbową z tego co widzę. Kogo nie spytałem ma wizę łączoną, więc to nie jest tak, że wspomniałaś o konferencjach i dostałaś służbową. W jej przypadku, to na razie ona ma nikłe szanse na turystyczną a o służbową nie ma podstaw, bo to, że ktoś może kiedyś...

Napisano

Tak, tyko Ty dostałaś turystyczną i przy okazji służbową z tego co widzę. Kogo nie spytałem ma wizę łączoną, więc to nie jest tak, że wspomniałaś o konferencjach i dostałaś służbową. W jej przypadku, to na razie ona ma nikłe szanse na turystyczną a o służbową nie ma podstaw, bo to, że ktoś może kiedyś...

No widzisz, czasem takie wyrwanie się na zaś może pomóc.

Kolega w zeszłym roku na pytanie, po co jedzie do Stanów, powiedział, że chwilowo to pozwiedzać Wielki Kanion. No i konsul stwierdził, że w takim przypadku, to mu służbowa nie potrzebna i dostał tylko turystyczną. A teraz biedaczyna musi sie starać o służbową, bo chce zaliczyć jakieś konferencje w maju.

Zależy na kogo się trafi. Jeden zacznie doszukiwać się ściemy, drugi stwierdzi, że co będzie dziewczynie kariere naukową marnował.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Heeej,

dzięki wszystkim za poomocne uwagi. Chciałam się z wami podzielić dobrymi informacjami, choć myślałam że mam marne szanse to jednak... ;p Dostałam wizę, okazało się że nie było czym sie stresować, urzędnik w okienku nawet niewiele pytał, nie prosił o żadne dokumenty,najpoważniejsze pytanie brzmiało " Why Rhode Island" :P Ze stresu zaczełam odpowiadać po angielsku na pytania zadane po polsku co musiało wyglądać trochę komicznie. Nie wiem tylko na ile dostałam tę wizę, powiedział mi tylko że dostałam i niedługo odeślą... Bałam sie pytać o więcej żeby czar nie prysł i uciekłam szybko póki zdania nie zmienił ; P Grunt to się tam nie stresować za bardzo i będzie dobrze ^^

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...