Skocz do zawartości

Cena Badania

klaudisz188

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie on wymaga szczepień tylko ambasada...

Jesli ktos przeszedl swinke w dziecinstwie, to szczepionka w doroslym wieku jest zaznaczana jako age not appropriate. Ja przeszlam w dziecinstwie i nikt mnie dodatkowo nie szczepil.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Badania zrobione dzisiaj w Krakowie, i oj, droga ta impreza.

300zł - konsultacja u lekarza, 140zł - prześwietlenie i badanie krwi. Dobrze, że nie potrzebowałam żadnych dodatkowych szczepionek o.O

• 2 miesiące później...
Napisano

Przechodzenie świnki niestety w niczym nie robi różnicy. Jeśli się przechodziło ospę wietrzną to wtedy nie trzeba mieć szczepienia. W szczepionce MMR czy Priorix chodzi o to że jest POTRÓJNA. W Polsce potrójne szczepionki weszły dopiero w 2000 roku, więc ambasada stwierdziła że szczepionki inne niż potrójne nie są wystarczające. Nawet jeśli ktoś był szczepiony w dzieciństwie np. na różyczkę to dostanie MMR bo taki jest wymóg. Jak powiedział że Stany by skierowały to by skierowały. Nie chcę się z nikim sprzeczać, piszę z perspektywy osoby pracującej u tego lekarza :)

• 2 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Z tego co pamietam to po otrzymaniu papierow z ambasady z informacja co robic itd masz na to 4 miesiace

Ale glowy nie dam uciac, bo ten proces mam juz dawno za soba I nie pamietam ;p

• 9 miesięcy później...
Napisano

Podaję aktualne ceny badań w Warszawie.

Wszystko można załatwić w 1 dzień:

1) RTG+test kiłowy ul. Waryńskiego 9 (wynik po 2h) - 88zł

2) Badanie+niezbędne szczepienia (nie miałam karty szczepień) Wilanów, ul. Kosiarzy -440zł

Konsultacja trwała 45 minut, lekarz bardzo konkretny, wszystko dokładnie tłumaczy, podzas wizyty wydał kopię potwierdzającą szczepienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...