Malgorzata77 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Hej, otoz dostalam 7.01 RFE do I-485, ktorym mowi ze potrzebujemy joint sponsora. Bedzie to moja tesciowa. Natomiast troche czasu zajmuje jej zebranie wszystkich potrzebych dokumentow i jeszcze nie wysalalismy affidative od niej. Moja aplikacja o EAD jest na initial review o 10.12. Moje pytanie jest takie: czy przez to ze I-485 zostal wstrzymany z powodu RFE to EAD rowniez?
Magda10 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 ja tez dostalam RFE i niestety to wstrzymalo wszystko. AP, EAD wisi bez odp. jak zadzwonilam z pytaniem jak dlugo to moze trwac to odp. ze jest natlok spraw i trzeba czekac ok 4 m-ce. powiedzieli ze RFE przedluza czas oczekiwania przynajmniej o miesiac. u mnie trwa to juz dluzej. swietnie.
Magda10 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 aha. i ja dostalam pisemna informacje ze wstrzymuja mi EAD do momentu wyjasnienia sprawy. (ale przemila Pani poinformowala mnie ze nie ma sie czym przejmowac tylko trzeba czekac) chyba ze udowodnimy ze ponosimy straty materialne i mamy trudna sytuacje finansowa z powodu braku EAD to moze wtedy rozpatrza szybciej, ale.... i tak dalej.
Malgorzata77 Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Aha... swietnie Liczylam, ze dostane EAD tak za 2 tygodnie mniej wiecej. Teraz ten RFE jest u tesciowej ale pamietam ze pisalo na nim cos o tym, ze to nie ma wplywu na EAD i ze on jest procesowany. Czy u Ciebie tez byla tak wzmianka?
Magda10 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 tak dokladnie.a po moich tel.do nich wyszlo co wyszlo. wiec czekam.
Malgorzata77 Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 OK dzieki za informacje. A powiedz jeszcze kotre to biuro jest takie "zajete"? Gdzie dzwonilas?
karina Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Kazdy RFE wstrzymuje I-765 (EAD). Na jaki czas? Roznie - od kilku dni (OD DATY WPLYNIECIA odpowiedzi na RFE do systemu) przez kilka tygodni (najczesciej) az do 3-4 miesiecy - zalezy kto rozpatruje sprawe, jaki maja natlok spraw itd.
Magda10 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 moja odp.na RFE otrzymali 20 grudnia i nadal nic. spodziewam sie mniej wiecej za ok. miesiac otrzymac jakies informacje, ale pewnie to bedzie tyle ze nadal trzeba "czekac i sie o nic nie martwic"
Malgorzata77 Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 No tak po przeszukaniu internetu okazuje sie ze faktycznie, RFE wszystko wstrzymuje i nic z tym nie robia poki nie dostana odpowiedzi. I wtedy maja na nowo 90 dni zeby rozpatrzyc EAD. Szkoda, ze jakos to mi umknelo, tesciowa tez nieswiadoma byla ze to sie spieszy z tym...I teraz kiepsko z aplikowaniem o prace, jak czas otrzymania EAD to dosyc duza niewiadoma
KasiaWawaa Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 hej, ja tez mialam RFE, wszystko wstrzymali. 26 go grudnia otrzymali brakujacy formularz. Karta EAD przyszla poczta dzisiaj
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.