vanicca Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Witam wszystkich serdecznie!, W czerwcu 2013 roku wyjechałam do Stanów na wakacyjny program Work and Travel. Wiza wystawiona w paszporcie obejmuje okres 5 lat zamiast pięciu miesięcy. Ktoś wbijając pieczątkę po prostu się pomylił. Czy mogę wyjechać na tej wizie na program W&T ponownie w 2014 roku? Z góry dziękuję za odpowiedź .
c4r0 Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Nowy DS-2019 musisz i tak mieć i musi być on podpisany przez urzędnika w ambasadzie, więc na wizytę chyba tak czy siak musisz się umówić i iść, nawet jeśli naklejka w paszporcie będzie ta sama. Chociaż wątpię żeby była ta sama bo przecież przy nowej aplikacji do programu będą nowe numery więc i naklejka będzie musiała być uaktualniona.
vanicca Posted February 1, 2014 Author Report Posted February 1, 2014 Czyli suma sumarum będę musiała przejść cały proces od nowa... Dziękuję za odpowiedź
c4r0 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Tak mi się wydaje. Data na wizie nie ma znaczenia jeśli nie zgadza się z pozostałymi papierami i z tym, co mają w systemie. Poza tym tak jak pisałem wszystkie papiery i tak musisz załatwić od nowa.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.