Zenek Napisano 2 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2014 Cześć, mam nadzieję, że mi pomożecie! mam pytanie dotyczące wizy J-1. Razem z chłopakiem z Hiszpanii chcemy aplikować na program W&T przez polskie biuro CCUSA, które wystawi potrzebne dokumenty i DS2019. Jedynym problemem jest kwestia uzyskania wizy. Chłopak mieszka w Hiszpanii, więc pewnie nie może się ubiegać o wizę tutaj w Polsce? Czy zatem będzie miał problem w uzyskaniu wizy samodzielnie, w ambasadzie amerykańskiej w Hiszpanii, mając DS2019 wystawione przez polskie biuro? CCUSA jest amerykańskim sponsorem i działa międzynarodowo, jednak akurat w Hiszpanii ich biuro nie istnieje...czy będzie to problem podczas ubiegania się o wizę? Bardzo proszę o pomoc, nie wiem do kogo się z tym zwrócić, bo to dość nietypowa sytuacja. Będę bardzo wdzięczna za jak najszybszą odpowiedź. Zu
sly6 Napisano 2 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2014 Jako obywatel Hiszpanii-"Unii Europejskiej" nie powinien miec problemow z wiza taka w Polsce a jesli juz to w Hiszpanii ja dostanie
Peter87 Napisano 2 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2014 może się ubiegać o taką wizę w dowolnej ambasadzie lub konsulacie na calym świecie. Natomiast może dostać pytanie np. o związek z domem. Np. kiedy ostatnio był, czy odwiedza regularnie rodzinę itp.
Zenek Napisano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedzi! czyli mając DS2019, wypełnia wniosek D 160, zabiera dokumenty potrzebne do uzyskania wizy J-1 i umawia sie na spotkanie z konsulem w Hiszpanii tak? i to, że pośredniczy polskie biuro nie będzie na pewno problemem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.