Skocz do zawartości

Wizyta W U.s.citizenship And Immigration Services

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam taka sprawe, w pazdzierniku staralem sie o przedluzenie wizy turystycznej, niestety do dzis niemam odpowiedzi(sprawe zalatwial sponsor, podobno wysylali kilka razy odpowiedz ale ciagle zawracala). Dzwoniac ostatnio na infolinie dowiedzialem sie ze niemoga znalezc mojego podania i najlepiej jak bym sie skontaktowal z lokalnym imigration. Mam spotkanie umowione na przyszly tydz, a pyt jest nastepujace. Jezeli np zaginely gdzies papiery albo np dali mi odmowe i termin juz zostal przekroczony mojego legalnego pobytu to moga mnie odrazu zakuc i poprostu wsadzic w samolot do polski? Jak to wyglada ze strony prawnej?

Napisano

Raczej nie. Twoj sponsor powinien dac Ci "case number" to bys wiedzial na jakim etapie jest sprawa. Czasem takie sprawy ciagna sie i pol roku.

Jesli otrzymales decyzje odmowna, lub w ogole nikt nie wyslal Twoich papierow to przy kolejnym wjezdzie mozesz miec spore problemy.

Napisano

Jesli otrzymales decyzje odmowna, lub w ogole nikt nie wyslal Twoich papierow to przy kolejnym wjezdzie mozesz miec spore problemy.

Nie bedzie kolejnego wjazdu bo w tym momencie nie ma juz wizy... Tylko naklejke w paszporcie.

Napisano

Raczej nie. Twoj sponsor powinien dac Ci "case number" to bys wiedzial na jakim etapie jest sprawa. Czasem takie sprawy ciagna sie i pol roku.

Chodzilo mi bardziej tylko o sama sprawe ze chcialbym sam opuscuc terytorium usa(spakowac sie i znajomych pozegnac) nawet jezeli sprawa jest zawalona a nie ze mnie zakuja tam na miejscu i wsadza do samolotu;/. Na szczescie udalo mi sie do nich dodzwonic i znalezc babke ktora miala juz ze mna doczynienia wiec odszukala teczke i okazalo sie ze list kilkukrotnie wracal z niewiadomych powodow. Na nowo wysle , tym razem zachacze o listonosza oby na pewno niezawrocil tego listu.Wiec wizyta w Imigration na razie odroczona. Babka powiedziala ,ze tym razem jak nie dojdzie w poltora tyg to mam sie umuwic na spotkanie w imigration, szkoda ze przez tel poprostu niemoga przynajmniej jakos dac do zrozumienia jaka jest odpowiedz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...