mesio007 Napisano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2014 Ja tam olej kokosowy kupuje nierafinowany, bo u mnie w domu uzywa sie go praktycznie do wszystkiego i schodzi w ilosciach hurtowych. Rafinowany czy nierafinowany to ma glowie znaczenie jezeli ma to byc olej do spozycia, ma po prostu inny smak i zapach, do pielegnacji ciala i wlosow to wlasciwie wychodzi na jedno, wiec kup jaki chcesz. Uzywam 100% naturalny olej kokosowy, nie zadne mieszanki ze sklepow kosmetycznych gdzie olej kokosowy jest pod koniec listy 20 skladnikow z ktorych polowe nie potrafie wymowic. Jezeli kokosowy Ci nie podchodzi sprobuj innych olejkow (argan, jojoba, olej z oliwek etc.), albo nakladaj ich na wlosy mniej i zostaw na kilka godzin zeby mogly wniknac we wlosy. Niektorzy zawijaja w recznik i zostawiaja tak na cala noc, ja zostawiam max. 20 min i jak dla mnie wystarczy. Wtedy po umyciu wlosy nie powinny byc tluste, ale raczej tez nie beda suche i sterczace. Chociaz jezeli o taki wlasnie efekt Ci chodzi (suche i sterczace) to olejki rzeczywiscie moga nie byc najlepszym rozwiazaniem. Co do tego ze sie kreca, ale zawsze inaczej i co chwila w inna strone to wiadomo, kazdy ma inne wlosy, ale u mnie to zalezy po prostu od obciecia. Jak ciecie bylo dobre, to mam na pare miesiecy spokoj i wlasciwie nic nie musze z wlosami robic, ale jak fryzjer zawali to dwoje sie i troje a wlosy i tak ukladaja sie ohydnie.
Gość miqhs Napisano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2014 Jeszcze sobie nie kupiłam suszarki do włosów bo tu tak ciepło, że mi same wysychają. A kręcenie u mnie zależy od wilgoci. Zobaczę jak z tym olejkiem mi pójdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.