RafikRolf Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Witam, Chciałbym zaplanować sobie wyjazd na wrzesień, ma to być wyjazd do rodziny na wakacje. Mam dwa pytania: - Jakie dokumenty najlepiej przedstawić? listy od rodziny z zaproszeniem? jakieś zabezpieczenie finansowe wyjazdu? poprzednią wizę? legitymację studencką? - Czy jeśli umówię się na wizytę w ambasadzie na czerwiec i akurat wszystko pójdzie OK to mogę prosić o "wbicie" wizy od połowy lipca? Poprzednio dostałem wizę na 3 miesiące i niestety było to za krótko. Z góry dziękuję za odpowiedź!
sly6 Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 a krotko tzn,na wyjazd czy na pobyt?bo to sa 2 rozne pobyty-czas. Wazna jest rozmowa a nie zaproszenia-zabezpieczenie finansowe.mozesz wziasc za to legitymacje studencka
RafikRolf Napisano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Ma to być pobyt na 3 tygodnie. Czyli na rozmowę w ambasadzie nie brać żadnych listów? co najwyżej legitymację studencką?
Deszczu Strugi Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 Postaraj się aby to co wpisujesz we wniosku/ powiesz na rozmowie miało poparcie w jakiś dokumentach, to czy konsul o nie poprosi to inna sprawa. List/zaproszenie też możesz mieć na rozmowie, chociaż żadnej nadzwyczajnej mocy sprawczej nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.