KapiGreen Napisano 19 Marca 2014 Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 Witam, Z góry chciałbym przeprosić, jeśli taki temat już się znalazł na forum, jednakże szukałem, ale bez rezultatów. Przechodząc do tematu. Na wakacje planuje 2u tygodniową wycieczkę do USA, sam, mam 17 lat, uczę się w Polsce (w międzynarodowej szkole). Nie posiadam ani znajomości, ani rodziny na terenie USA. Jedyne "obozy" jakie znalazłem, są obozami językowymi, oraz są drogie, najczęściej, a w mojej opinii nie potrzebuje dodatkowych zajęć z angielskiego. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy istnieje możliwość pojechać tam w moim wieku, na własną ręke, oczywiście z uprzednio zarezerwowanym noclegiem. Czy są może jakieś specjalne wymagania? Dziękuje z góry za odpowiedzi Pozdrawiam
katlia Napisano 19 Marca 2014 Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 W twoim wieku moga byc problemy z hotelami/motelami. Wiele nie pozwoli nie pelnoletniej osobie zabukoac/korzystac. Ja bym radzila wycieczke dla mlodziezy. Jest mnostwo takich wypraw w sieci.
KapiGreen Napisano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2014 Czyli tak jak podejrzewalem. Problem z wycieczkami jest taki, ze maja określony plan, a nie interesuje mnie za bardzo branie udziału np. w karaoke, szczerze wole w takim momencie przejść sie ulicami NY, czy zobaczyć animacje na ESB . Niemniej dzięki za odpowiedz
Paulina_89 Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 Czyli tak jak podejrzewalem. Problem z wycieczkami jest taki, ze maja określony plan, a nie interesuje mnie za bardzo branie udziału np. w karaoke, szczerze wole w takim momencie przejść sie ulicami NY, czy zobaczyć animacje na ESB . Niemniej dzięki za odpowiedz Masz racje chłopie. Nie ma co sie męczyć ze zorganizowaną wycieczką (ktorych ja tez nie lubie). Poczekaj az bedziesz pelnoletni i wtedy sobie wyjedz sam na wycieczke lub z jakims znajomym/znajomą. Choc ja samotne wycieczki bardzo lubie - latwiej jest sie zorganizowac, zaplanowac, na nikogo nie trzeba czekac, nikogo poganiac, nikt Ciebie nie pogania, nie marudzi, ze złą restauracje wybrales itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.