Ineskaa Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 Witam mam pare pytan do Was, a mianoiwicie : - wypelnilam juz wniosek wizowy, umowione mam juz spotkanie w Ambasadzie na piątek i dostalam na emaila potwierdzenie tkania i dostalam jeszcze kody kreskowe, tak naprawde nie wiem co z nimi mam zrobic. Czy powinnam je wydrukowac i zabrac je ze soba na rozmowe z konsulem? – co powinnam zabrać ze sobą na rozmowē, wiadomo paszporty, dowody osobiste, zdjecia do wizy, ale czy cos jeszcze? Z gory bardzo dziekuje za pomoc, pozdrawiam
HRABIA-W Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 Kody wydrukować i zabrać ze sobą / potwierdzenie spotkania z kodami / paszport ,zdjęcia ,potwierdzenie zapłaty za wizę
Ineskaa Napisano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 Dziekuje :-) No wlasnie potwierdzenie przelewu.... ja wplate robilam z konta w mbanku...gdzies na jakies stronie www czytalam, ze w Konsulacie chca potwierdzenia ale oryginalnego....czy to prawda? Bo jesli to prawda, to mam problem, bo mbank nie ma oddzialu. A i jeszcze jedno nie musze nic juz dzwonic do Ambasady w celu ootwierdzenia spotkania? I ile wczesniej musze tam byc, spotkanie mam na 9:30
HRABIA-W Napisano 27 Marca 2014 Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 Potwierdzenie wydrukuj - np. historii konta-przelewy i to wystarczy ,Nic nie dzwonisz i nie potwierdzasz spotkanie jest już umówione .Możesz być i 30 min,wcześniej specjalnie nie kontrolują godzin wejścia ,będziesz wcześniej to wejdziesz .Uśmiech ,luz i odpowiadaj tylko na zadawane pytania i nie wciskaj dodatkowych dokumentów bez wezwania konsula .
Ineskaa Napisano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 Dziekuje Ci raz jeszcze :-) pozdrawiam
ania_673 Napisano 6 Maja 2014 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Podepnę się pod ten temat z pytaniami Jakiś czas temu Wypełniłam wnioski ds160 dla siebie i taty, zarejestrowałam swoją osóbkę na ustraveldocs, przy wypełnianiu wymaganych tam rzeczy dołączyłam dane taty, wszystko super i rozmowa wypada już w tym tygodniu (chcielibyśmy w wakacje odwiedzić rodzinę-obywateli USA) -Czy na rozmowę podejdę razem z tatą który będzie finansował również mój pobyt w Stanach (ja studiuję, nie mam pracy) -Czy według Was trzeba na wszelki wypadek zabrać ze sobą coś ponad wymagany dokumenty (+ wyciągi z konta mojego z kont taty +zaświadczenie o jego zarobkach +zaświadczenie z uczelni potwierdzające mój status studenta)?
HRABIA-W Napisano 6 Maja 2014 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Możesz z tatą podejść razem na rozmowę do konsula i konsul będzie głownie rozmawiał z tatą np. gdzie pracuje,cel podróży i do kogo ,na jak długo itd.Możesz zabrać zaświadczenie z uczelni i podać jak konsul zapyta-poprosi .Inne dokumenty są zbyteczne i nie mają znaczenia a na pewno nie należy je wpychać konsulowi na dzień dobry .Jeśli poczujecie się pewniej mając dokumenty przy sobie to możecie je mieć ale tylko jako ew. talizman .Nie wyjmować i nie podawać konsulowi bez wezwania .Luz i uśmiech to podstawa .
ania_673 Napisano 6 Maja 2014 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 Super, dzięki za odpowiedź wolałam zapytać,ale myślę że podejdziemy razem bo to ja umawiałam rozmowę ze swojego konta, a tatę 'podpięłam' jako os.towarzyszącą. no ale jak będzie to zobaczę wkrótce
wiater Napisano 6 Maja 2014 Zgłoś Napisano 6 Maja 2014 To i ja mam pytanie. Ile mniej więcej czeka się na rozmowę z konsulem? Nie chodzi mi o rezerwacje terminu, a już będąc w ambasadzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.