izza Napisano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2005 witam, moj M zdaje egzamin na obywatelstwo za kilka dni, no i martwie sie tym wszystkim bo od tego zalezy dlaszy proces wizy narzyczenskiej. Czy ktos nie zdal egzaminu? Z jakiego powodu? Do czego sie przyczepiali. Ja sie troche boje bo moj M bardzo czesto przyjezdza do Polski, 50 % na 50 % , ale nigdy nie byl wiecej niz pol roku w Polsce. I troche sie tym martwie, pozdrawiam.
lelaa Napisano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2005 Moja teściowa, sądzę, że miała pecha. Inteligentna kobieta i też 50 na 50 spędza czas. zaliczyła wszystkie poprawki do konstytucji, historię, geografię, ogólnie 2/3 zaliczyła, a jednak pani uparła się, że ze zrozumieniem u niej nie najlepiej. Nie wiem jak jest, nigdy nie rozmawiałam z nią po angielsku Teściowa została umówiona chyba za miesiąc na kolejne spotkanie, miała zaliczać tylko mowę. I nie zaliczyła. Teściowa twierdzi, że odpowiedziała na wszystkie zadane pytania. było ich mało. Pytano raczej o podstawowe rzeczy, dzieci, wiek, kolor włosów. Z obywatelstwem to chyba trochę jak z otrzymaniem wizy. Pozdrawiam
izza Napisano 22 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2005 Moj M zdal egzamin a zaprzysiezenie ma za tydzien dwie niespodzianki dzisiaj. Tego ze zaprzysiezenie bedzie tak szybko sie nie spodziewalam. Juz zaczelam przegladac strony dotyczace wizy narzyczenskiej i zaczynamy dzialac. Ciesze sie bardzo
moi_1 Napisano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 Tak sie ciesze,ze chociaz jeden etap macie za soba. Przegladalam twoje pytania zadawane w innym dziale, ale nie umiem ci pomoc, poniewaz ja wyjezdzam bez dziecka... Jestem pewna, ze zalatwisz wszystko prawidlowo i szybciutko. Trzymam kciuki....ewa
izza Napisano 27 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2005 Dzieki Ewa, odezwij sie na gg ,zanim wyjdziesz,bo pozniej pewnie nie bedziesz miala czasu Pozdrawiam.
kubakj Napisano 12 Września 2005 Zgłoś Napisano 12 Września 2005 witam, moj M zdaje egzamin na obywatelstwo za kilka dni, no i martwie sie tym wszystkim bo od tego zalezy dlaszy proces wizy narzyczenskiej. Czy ktos nie zdal egzaminu? Z jakiego powodu? Do czego sie przyczepiali. Ja sie troche boje bo moj M bardzo czesto przyjezdza do Polski, 50 % na 50 % , ale nigdy nie byl wiecej niz pol roku w Polsce.I troche sie tym martwie, pozdrawiam. Nie przyczepial sie urzednik o te pobyty w Polsce? Czy byl 180 miesiecy w USA podczas ostatnich 5 lat?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.