kivvi0 Napisano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 Hej Będę głównie w stanie Illnois, wiecie może gdzie najbardziej warto tam kupić yerba mate? Możecie coś polecić? Czy może zwrócić się ku internetowym sklepom? i drugie pytanie związane z tym tematem: więce może jak to jest z wwożeniem yerby do stanów? na lotnisku może być problem? nie mówie nawet o skojarzeniach do pewnej rośliny ale czy nie skonfiskują mi jej bo by byłoby mi szkoda. wchodził może ktoś na pokład ze swoją tykwą z herbatką?
katlia Napisano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 U mnie yerba mate jest sprzedawana w normalnych sporych sieciowych sklepach spozywczych. Sadze ze w samym Chicago nie powinno byc z tym problemem.
jannapa Napisano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2014 w sieciowkach jest mate bez specjalnego problemu. jesli zalezy ci na porzadnej jakosci herbacie, polecam zakupy w jakichs organicznych sklepach, np. trader joe's, fresh market. a jesli szukasz super-autentycznej mate, najlepiej odwiedzac sklepy z etniczna zywnoscia, glownie w etnicznych dzielnicach - w chicago zdecydowanie znajdziesz mate herbata jest chyba produktem rolniczym, wiec nie mozna jej wwozic do usa, ale niech mnie ktos poprawi (mnie osobiscie skonfiskowano przyprawy z europy, a i za torunskie pierniki musialam sie gesto tlumaczyc, choc po tlumaczeniu dlai mi spokoj)
kivvi0 Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2014 dziękuję wszystkim za odpowiedź, jesteście super!
majster23 Napisano 28 Maja 2015 Zgłoś Napisano 28 Maja 2015 Ja zamawiam przez internet, podobne działanie ma czerwona herbata.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.